Nieuwe 'Duitsland' boeken - bijgewerkt t/m 5 mei 2019

Jos Deuling,  zondag 5 mei 2019

Een Duitse familie krijgt na de Tweede Wereldoorlog te maken met de opsplitsing van Duitsland in Oost en West. De levensloop van vijf vrouwen krijgt een dramatisch verloop door de scheidslijn van het IJzeren Gordijn. Eén van hen vlucht in 1948 naar het westen en trouwt met een Amerikaanse officier. Hun dochter Nina (de schrijfster van dit boek) gaat als eerste vrouwelijke inlichtingenofficier spioneren in Oost-Duitsland. Pas na veertig jaar, bij de val van de Muur in 1989, vindt de familiehereniging plaats. Deze rijk gedocumenteerde familiekroniek toont het leven aan beide zijden van de Muur.


Een historische zoektocht in de traditie van Frank Westerman: persoonlijk van stijl met een autobiografische invalshoek. In de zomer van 1966 beleefde Reinjan Mulder, zeventien jaar oud, met zijn eindexamenklas een idyllische vakantieweek in Haus Jungbrunnen, een monumentaal chalet aan de Beierse Tegernsee. Later ontdekte hij dat dit chalet het decor was van een veelbewogen Nederlands-Duitse geschiedenis.


Géraldine Schwarz ontdekt op een dag dat haar Duitse grootvader in 1938 voordelig een Joods bedrijf heeft overgenomen. Na de oorlog verlangt de eigenaar, die zijn familie in Auschwitz verloor, herstelbetalingen. Karl Schwarz, zoals vele Duitsers, weigert zijn verantwoordelijkheid als meeloper te erkennen. Hier begint de Duits-Franse auteur via drie generaties van haar familie haar lange, pijnlijke en spannende onderzoek naar de verwerking van het verleden die als fundament heeft gediend voor de Duitse democratie.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Duitse wijngaard in herfstkleuren
Huizen en appartementen te koop in Nedersaksen, Eemsland, Bentheim, Leer, Aken Kleef, Berlijn, Beieren, Noordrijn-Westfalen. Van particulieren en makelaars. 

Kaart kwaliteitsaanbod Duitsland Als je de kwaliteit van het woningaanbod in Duitsland bekijkt dan is er sprake van een duideijke Oost-West kloof. Dit blijkt uit een studie van de Duitse hypotheekbank Schwäbisch Hall. Het marktonderzoeksbureau Empirica heeft hiervoor ongeveer 743.000 huizen in Duitsland geëvalueerd en heeft de resultaten van het onderzoek opgenomen op een hele aardige kaart van Duitsland waar je op regionaal niveau de kwaliteit van de huizenmarkt kunt bekijken. 
More articles