Nieuwe 'Frankrijk' boeken - bijgewerkt t/m 30 juni 2019

Jos Deuling,  zondag 30 juni 2019

"Broer' van Mahir Guven, bekroond met de Prix Goncourt du Premier Roman 2018, is een vlijmscherpe roman over de multiculturele maatschappij die niet iedereen dezelfde kansen biedt. Broer is Uber-taxichauffeur in Parijs. Hij maakt dagen van elf uur, waarin hij niets anders te doen heeft dan malen over zijn leven en de wereld om hem heen. Zijn broertje is enkele maanden eerder als verpleger voor een islamitische organisatie naar Syrië vertrokken, uit idealisme. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De radiostilte maakt zijn vader en hem nerveus en de vraag blijft knagen: waarom is hij vertrokken? Op een avond gaat de telefoon. Broertje komt naar huis.


Ik heb nog geen Nederlandstalig recensie kunnen vinden van dit boek. Op Amazon.com zie ik dat dit boek veel likes krijgt van lezers. En goede recensies:
One of Smithsonian magazine’s "Ten Best Books About Travel of 2018". One of AFAR magazine’s "8 New Books You Need to Read Before Flying to France". "In this Franco-American couple’s not-so-bite-sized history, the complex political, historical, religious and social factors that shaped some of the country’s most iconic dishes and culinary products are explored in a way that will make you rethink every sprinkling of fleur de sel.", Christine Muhlke, The New York Times Book Review


Zowat 80% van de Franse gemeenten tellen minder dan 2000 inwoners en worden daarom als dorp beschouwd. Deze gids portretteert een uitgekiende selectie van 1-, 2- en 3-sterrendorpen. Of het nu gaat over een dorp dat groeide rond een kasteel of abdij, een dorp dat zich als een arendsnest hoog aan de rots vastklemt of een dorp dat zich bevallig spiegelt in de rivier... stuk voor stuk onderscheiden ze zich door hun authenticiteit, hun waardevolle patrimonium en de inspanningen om de 'dorpssfeer' in stand te houden.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Dorpje op het Franse platteland
Zoek je een tweede woning in Frankrijk? Aanbod van particulieren en makelaars. Villa’s te koop in de Provence, fermettes in Bourgondie en de Auvergne. 

Raam oude woning Frankrijk Woordenlijst en enkele begrippen die u in de Compromis de Vente kan tegenkomen. Een Compromis de Vente is een Frans verkoop contract waarin de afspraken tussen verkoper en koper worden bevestigd. De Compromis de Vente wordt ook wel Promesse de Vente of Avant-Contrat genoemd. 
More articles