Nieuwe 'Frankrijk' boeken - bijgewerkt t/m 8 februari 2020

Jos Deuling,  zaterdag 8 februari 2020

Ze schreven, ze spraken, ze gingen de barricaden op, ze doorbraken taboes, ze waren voor geen kleintje vervaard, ze verlegden grenzen. En ze bieden ook nu nog inspiratie - door hun boeken, hun karakter, hun daden of denkbeelden. De vrouwen die Margot Dijkgraaf in dit boek de revue laat passeren zijn Franstalig. Ze heten George Sand of Françoise Sagan, Simone de Beauvoir of Lydie Salvayre, Madame de Staël of Maryse Condé.


Jean is Parijs ontvlucht, de grote stad waar niets dan ellende heerst, en hij heeft werk gevonden aan de Franse kust als oogster van zout. Dag-in- dag-uit staat hij te ploegen op de zoutvlakte. Ondanks de eentonigheid van zijn nieuwe bestaan is Jean tevreden: hij heeft iets te doen en er komt geld binnen.


De Parijzenaar van Isabella Hammad is een historische roman die je vanaf het begint pakt, een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een onthullend familie-epos.
"Een van de meest ambitieuze debuutromans van de afgelopen jaren. Hammad is een zeer talentvol schrijver.' – The Observer
"Een voortreffelijke roman.' – The New York Times Book Review


Parijs, 7 januari 2015, de dag dat terroristen het satirische weekblad Charlie Hebdo binnenvielen en elf mensen op beestachtige wijze vermoordden. Philippe Lançon was een van de slachtoffers. Hij raakte zwaargewond, een groot deel van zijn gezicht was hij kwijt. Pas een jaar later kon hij een pen oppakken om te vertellen wat hij had meegemaakt, vanaf de avond voor de aanval tot aan 13 november 2015, de aanslag op de Bataclan. Hij schrijft zonder pathos of zelfmedelijden, wat de emotionele diepte van zijn herinneringen vergroot.


Julian Barnes gidst ons in "De man in de rode mantel' door een van zijn lievelingstijdperken, de Belle Époque, in deze geestige, rijk geïllustreerde, onconventionele biografie van dokter Samuel Jean Pozzi (1846-1918). Dokter van de beau monde in Parijs, kunstliefhebber, anglofiel, vriend van Marcel Proust en vertaler van Charles Darwin: een buitengewoon veelzijdig man, een echte Europeaan, en een voetnoot in de geschiedenis. Tot nu. Julian Barnes tilt Pozzi voor heel even uit de vergetelheid in dit wervelende portret van een ruimdenkende man en de bruisende tijd waarin hij leefde.


Ontdekken, ontmoeten, je verwonderen, de tijd nemen. In de allermooiste dorpen van Frankrijk kun je simpele, maar ook speciale momenten beleven, in een bijzondere omgeving waar al je zintuigen op scherp staan. Van de Elzas tot in Baskenland, van Bretagne tot in de Provence, van Picardië tot in de Languedoc, maar ook op Corsica en in de overzeese gebieden: bijna 160 originele bestemmingen, rijk aan historisch erfgoed, met een unieke architectuur en levendig gehouden dankzij de bevlogenheid van de bewoners. Ze vieren de "Franse levenskunst' in al zijn regionale facetten. Tijdens een korte trip of in de zomervakantie, in elk seizoen en bij elke gelegenheid is deze gids de ideale reisgezel, zodat je niets kunt missen van deze magische plekken en je verblijf optimaal kunt plannen. Zin in een uitstapje naar het Franse platteland? De allermooiste dorpen van Frankrijk verwelkomen je…


Dit inspiratieboek over Frankrijk neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk. Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk. In dit boek staan bestemmingen beschreven die je de veelzijdigheid van Frankrijk in alle seizoenen laten ontdekken. Elke bestemming is voorzien van handige tips en prachtige fotografie.
- inspiratieboek over Frankrijk
- 50 bestemmingen uitgelicht
- dorpjes, steden, wandelgebieden
- ideeën voor roadtrips
- inclusief veel foto's


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Dorpje op het Franse platteland
Zoek je een tweede woning in Frankrijk? Aanbod van particulieren en makelaars. Villa’s te koop in de Provence, fermettes in Bourgondie en de Auvergne. 

Sfeervolle woning in Frankrijk De verkoper van een woning in Frankrijk is wettelijk verplicht een aantal onderzoeken te laten uitvoeren. De verzamelnaam voor alle verschillende onderzoeken is het zogenaamde Dossier de Diagnostic Technique (DDT). De verkoper moet het Dossier de Diagnostic Technique overhandigen aan de notaris die de verkoop afhandelt. 
More articles