Nieuwe 'Griekenland' boeken - bijgewerkt t/m 22 augustus 2020

Jos Deuling,  zaterdag 22 augustus 2020

Griekenland op het bed van Procrustes begint als een kreet van hoop en perspectief: het linkse Syriza is aan de macht gekomen en belooft het IMF, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie op hun plaats te zetten. Het draait helemaal anders uit. Een verhaal over laboratoria, democratie, vluchtelingen, gevechtsvliegtuigen en ook wel over Procrustes, de figuur uit de Griekse mythologie die lichamen uitrekt of deels afzaagt om ze in zijn logeerbed te doen passen. Nieuwe druk. Verschijnt in oktober 2020.


Er zijn weinig historische figuren die zo tot de verbeelding spreken als Alexander de Grote. Vanaf het moment dat hij Azië binnenviel in 334 v.Chr. tot zijn dood in 323 breidde hij de Hellenistische cultuur uit van Griekenland in het westen tot Klein-Azië, de Levant, Egypte, Centraal-Azië en Pakistan en Kasjmir in het oosten. Hij veroverde een rijk zonder weerga, ook al was het van korte duur. Maar hij had nooit kunnen bereiken wat hij deed zonder de prestaties van zijn vader, Philippus II. Het was Philippus die de loop van de Macedonische geschiedenis veranderde en een zwak en economisch achterlijk koninkrijk transformeerde in een militaire grootmacht.


Een praktische gids om de veelzijdigheid van het Griekse vasteland met de auto te verkennen. Inclusief uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huis in Rethymnon op Kreta
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Griekenland. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars. Koop je eigen vakantie appartement op één van de Griekse eilanden. 

Griekse salade De Grieken leven om te eten, uit eten gaan is het nationale tijdverdrijf van Griekenland. Dineren in Griekenland kan een bijzondere ervaring zijn voor buitenlanders, als je maar weet welke restaurants de moeite waard zijn, anders kan het op een teleurstelling uitlopen. 
More articles


Links