Nieuwe 'Griekenland' boeken - bijgewerkt t/m 23 april

Jos Deuling,  vrijdag 23 april 2021

De zeven steden laat zien hoe de wetenschap zich heeft ontwikkeld tussen de klassieke oudheid en de renaissance; een periode die van groot belang is geweest voor ons huidige denken. We volgen de belangrijkste ideeën, de basis van de hedendaagse geneeskunde, wiskunde en astronomie, op een spannende reis die werd voortgedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de wereld.kachtige gebouwen zullen ons opnieuw naar het zafóniaans universum brengen: een fascinerende plek, gehuld in duisternis en nevel.


In 2015 gooide VRT-correspondent Bruno Tersago hoge ogen met Groeten uit Griekenland. Leerlingen met lege magen, oudjes die zelfmoord pleegden en een rijke kaste die de dans ontsnapte: zijn debuut als schrijver was een onthutsende schets van een land dat in de touwen lag. Het boek stond wekenlang op 1 in de non-fictie top 10 en zorgde er mee voor dat het beeld van ‘de luie Grieken’ bij een deel van de publieke opinie keerde. Drie jaar later komt hij met het langverwachte vervolg. Griekenland op het bed van Procrustes begint als een kreet van hoop en perspectief: het linkse Syriza is aan de macht gekomen en belooft het IMF, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie op hun plaats te zetten. Het draait helemaal anders uit. Een verhaal over laboratoria, democratie, vluchtelingen, gevechtsvliegtuigen en ook wel over Procrustes, de figuur uit de Griekse mythologie die lichamen uitrekt of deels afzaagt om ze in zijn logeerbed te doen passen.


Een praktische gids om de veelzijdigheid van het Griekse vasteland met de auto te verkennen. Inclusief uitgestippelde routes met informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huis in Rethymnon op Kreta
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Griekenland. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars. Koop je eigen vakantie appartement op één van de Griekse eilanden. 

espresso cappuccino freddo griekenland Kafeneia (koffiehuizen) vind je overal, zelfs in het kleinste dorp, waar ze traditioneel een soortgelijke functie vervulden als de lokale pub in Ierland. Hun cliëntèle bestaat voornamelijk uit mannen boven de 50, maar iedereen is welkom, man, vrouw, jong, oud, Grieks of buitenlander, en je wordt uiterst hoffelijk behandeld. 
More articlesLinks