Nieuwe 'Griekenland' boeken - bijgewerkt t/m 1 december 2019

Jos Deuling,  zondag 1 december 2019

Jona Lendering vertelt in 'Xerxes in Griekenland' het verhaal van een grote historische confrontatie: de Perzische Oorlog. In het Oosten woonden arrogante despoten en onderdrukte volkeren, in het Westen leefde de ware vrijheid. Dat de Grieken 2500 jaar geleden de Perzen versloegen, redde de westerse beschaving. Dit geschiedbeeld was in de twintigste eeuw dood en begraven, maar is ten tijde van de Amerikaanse invasie van Irak als een zombie teruggekeerd. Jona Lendering beschrijft in 'Xerxes in Griekenland' de Perzische Oorlogen, van de veldslag bij de pas van Thermopylae tot de zeeslag bij Salamis, laat zien waarom het oude beeld niet klopte en legt uit waardoor zombiegeschiedbeelden kunnen terugkeren.


Geschiedenislessen behandelen vaak drie grote periodes die van belang zijn geweest voor ons huidige denken – de Grieken, de Romeinen en de renaissance. De zeven steden laat zien hoe de wetenschap zich in de periodes daartussen heeft ontwikkeld. We volgen de belangrijkste ideeën van de grootste wetenschappers uit de oudheid, de basis van de hedendaagse geneeskunde, wiskunde en astronomie, op een spannende reis die werd voortgedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de wereld.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huis in Rethymnon op Kreta
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Griekenland. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars. Koop je eigen vakantie appartement op één van de Griekse eilanden. 

Griekse taverne Het grootste deel van Griekenland, inclusief alle kustgebieden, heeft een zogenaamd mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog met een periode van 7 maanden met bijna constante zonneschijn, meestal van april tot november. De rest van het jaar wordt gekenmerkt door een relatief koude, regenachtige periode, die over het algemeen ergens begint in november en duurt tot eind maart of begin april. 
More articles

Links