Nieuwe 'Hongarije' boeken - bijgewerkt t/m 26 augustus 2019

Jos Deuling,  maandag 26 augustus 2019

De wondere wereld van de Hongaarse adel met zijn jachtpartijen en bals, vlak voor de Eerste Wereldoorlog, vormt wederom de achtergrond van Te licht bevonden, deel 2 van de "Transsylvaanse Trilogie' van Miklos Bánffy. Graaf Bálint Abády, de verlichte en sociaal gevoelige landheer en afgevaardigde in het parlement, bekend uit Geteld, geteld, is nog steeds verliefd op de onbereikbare Adrienne Miloth, die op haar beurt gevangenzit in een ongelukkig huwelijk. Abádys eveneens adellijke neef Lászlo Gyeroffy lijkt zijn ondergang tegemoet te gaan in zijn drank­ en gokverslaving. Het Hongaarse parlement is chaotischer en ineffectiever dan ooit, terwijl de oorlogstrom steeds harder klinkt elders in Europa. Bánffy schildert opnieuw een schitterend portret van een wereld die zich niet bewust is van zijn eigen nakende ondergang.


Dit boek plaatst mijn persoonlijke worsteling met het ondemocratische en antisemitische Hongarije van Viktor Orbán in de recente geschiedenis van dit land. Via mijn vrouw ben ik het land gaan waarderen, maar daar is de laatste jaren steeds minder reden meer voor. Op zoek naar een helder antwoord op mijn vragen, kom ik tot een verrassende conclusie.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huisje aan de rand van een Hongaars dorp
Tweede woningen, opknappers en vakantiehuizen te koop in Hongarije. Particuliere verkoop en huisaanbod van makelaars aan het Balatonmeer, in Pecs en en overige Hongaarse regio's. 

Online bankzaken doen Roberts Advies Geld- en bankzaken in Hongarije . Geregeld krijgen wij vragen over geld wisselen, opnemen van geld en het openen van een bankrekening in Hongarije. Daarom deze keer aandacht voor deze thema’s, met tips zowel voor toeristen als permanente bewoners. 
More articles