Nieuwe 'Italie' boeken - bijgewerkt t/m 30 juni 2019

Jos Deuling,  zondag 30 juni 2019

Vervolg op het bejubelde "Ventoux' (2013), de tragikomische roman over de vriendschap tussen vier Nederlandse mannen. In "Ferrara' zijn we vijf jaar verder. Bart, David en André schieten Joost te hulp die in het Italiaanse Ferrara een vervallen herenhuis wil omtoveren tot designhotel. Hij kan best wat hulp gebruiken bij de verbouwing en bij alle bureaucratische rompslomp die dat in Italië met zich meebrengt. De goedgebekte en gulle André blijkt de drijvende kracht die het Joost mogelijk maakt in Italië een nieuwe start te maken. Een prachtig portret van vier compleet verschillende mannen die stuk voor stuk de vriendengroep een eigen kleur geven. Een heerlijk (zomer)boek: grappig, ontroerend en met een ontwapenende vleug levensfilosofie. Onweerstaanbaar!


Vanwaar komt de Spritz? Waarom brengt nummer 17 ongeluk in Italië? Wat betekenen al die handgebaren? Waar kun je de mooiste vespa-rondritten doen? Reizen Italië biedt een antwoord op al je vragen en geeft ontelbare ideeën voor verrassende uitstapjes.


Rond 1700 reisde een vioolbouwer uit de Allgäu naar Italië. Zijn naam kennen we niet, wel is een van zijn instrumenten bewaard gebleven: een viool, ontworpen volgens de Zuid-Duitse traditie en vermoedelijk in Venetië vervaardigd. Ruim drie eeuwen later kwam deze viool in handen van Philipp Blom.


Volkskrant-correspondent Jarl van der Ploeg, wiens zomers zich al een leven lang in Italië afspelen, legt aan de hand van la bella stagione de Italiaanse volksaard uit. Waarom liggen linkse politici op Toscaanse stranden, terwijl die van rechts juist in Emilia-Romagna zonnen? Waarom drinken Italianen zo weinig tijdens hun strandfeesten en hoezo is de zee altijd leeg tussen een en vier 's middags? En, zeker niet onbelangrijk, waarom moet je op een Italiaans strand nooit naast een oud vrouwtje zonder smartphone gaan liggen?


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Vrouw op scooter in Milaan
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Wandelen in Toscane, Italië Er zitten zowel voor- als nadelen aan het kopen van een huis in Italië. Voor de meeste mensen zullen de voordelen ver opwegen tegen de nadelen. Ik heb in dit artikel een aantal voor- en nadelen op een rijtje gezet. 
More articles