Nieuwe 'Marokko' boeken - bijgewerkt t/m 22 november 2019

Jos Deuling,  vrijdag 22 november 2019

De best of both worlds, dat ontdek je in het prachtige, nieuwe kookboek Moors van Ben Tish. Moderne, mediterrane gerechten met Arabische – Moorse - invloeden: kruidig en zingy, grote smaken en tegelijkertijd eenvoudig te maken. Van ontbijt tot dessert, van simpel en fris tot slow en BBQ. En vergeet de cocktails niet! Of je nu de flamenco-eieren met pancetta, geroosterde bloemkool met harissa of kip met abrikozen en sumac maakt, in koor zeggen we: "Mmm… Moors!'


Als geen ander weten Erwin De Decker en Peter Jacobs dat logeren in een B&B de beste vakantieformule is om een streek en zijn inwoners écht te leren kennen. Sinds 2005 stelt het duo twee eigenzinnige en bijzonder gewaardeerde logiesgidsen samen die uitblinken op het vlak van kwaliteit en diversiteit, maar steevast met 1 constante: je logeert bij een Belgische gastheer of -vrouw.


Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Claudia Roden gaat in dit betoverende boek in Turkije, Libanon en Marokko op zoek naar oude en nieuwe recepten om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben ontwikkeld, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht. Dit boek is hierdoor een eerbetoon aan de verschillende culinaire histories en de hedendaagse gerechten in deze fascinerende landen, van de mezze- gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren van Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour