Nieuwe 'Marokko' boeken - bijgewerkt t/m 8 september

Jos Deuling,  donderdag 8 september 2022

Kijk ons dansen is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis en gaat over haar moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.


In Bij Ilham aan tafel leer je hoe je zelf mooie tafels kunt dekken en deelt Ilham haar lievelingsgerechten voor allerlei gelegenheden, zoals de iftar, eid, het ontbijt, het koffiemoment, het vieruurtje en de barbecue, afgewisseld met tafels vol tagines, salades en traditionele gerechten die bij bruiloften en andere feesten worden gegeten. Je bezoek zal nog nooit zo onder de indruk zijn geweest.


Fatima Abakka ontdekte dat er vooral vanuit de Marokkaanse, Turkse en andere mediterrane baktradities maar weinig glutenvrije recepten beschikbaar zijn. Daar komt nu verandering in. Met dit boek wordt glutenvrij bakken minder uitdagend en maak je eenvoudig meer exotische gerechten.


De reisgids is opgebouwd uit top 10-lijsten die het beste van alles wat er in deze Marokkaanse stad te zien en te doen is, behandelen. In korte beschrijvingen lees je over de eeuwenoude handelspost. De stad is ideaal voor het opsnuiven van sfeer en cultuur. In de doolhof aan kleine straatjes hangt een kruidige geur en een aura van magie en mysterie.


Zuid-Marokko is een land van onweerstaanbare landschappen en een exotische flora en fauna. Deze natuurgids combineert beschrijvingen van natuur en landschap met routes waarin je oog in oog komt te staan met de Marokkaanse wildlife. Wie flora, fauna, bijzondere ecosystemen en adembenemende land[1]schappen wil beleven, kan niet zonder deze gids. - Routes en locatiebeschrijvingen voor de ‘independent traveller’ - Where to watch Birds and wildlife informatie - Makkelijk leesbare achtergronden over ecologie, landschap en landgebruik Martin Pitt is een Engelse natuurgids die vogel- en natuurreizen leidt naar allerlei gebieden binnen en buiten Europa. Zijn specialisme ligt bij vogels, zoogdieren en bij de interactie tussen mens en natuur, met name in de woestijn[1]gebieden van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Moroccan interior
Woningen en appartementen te koop in Marokko. Advertenties van particulieren en makelaars. Ruime keus. Nieuwe appartementen in Tanger en Oujda. Vakantievilla’s aan de kust. 

Glas mozaïek met bloemenmotief uit Casablanca Marokko Als je besloten hebt om een huis in Marokko te kopen dan is het verstandig om een direct op zoek te gaan naar een notaris. De notaris speelt namelijk een belangrijke rol in het koopproces. Een onafhankelijk advocaat kan ook geen kwaad. Het kopen van onroerend goed in Marokko is net als in Nederland goed geregeld, maar er zijn wel nuanceverschillen. 
More articles
Links