Boeken met informatie over het kopen van een huis in Nederland

Jos Deuling,  donderdag 15 februari 2018

Minder huis, meer leven. Tiny Houses in Nederland en België. Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid. Dit fraai vormgegeven inspiratieboek geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter.


Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Uit de ratrace van méér en sneller. Velen dromen ervan, sommigen zetten daadwerkelijk de stap. In 'Anders wonen' vind je unieke verhalen van paradijsvogels die kozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven. Stuk voor stuk sloegen zij hun vleugels uit en keken verder dan de verwachtingen van de maatschappij. Zij lieten zich leiden door waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit.


De auteur is makelaar en heeft op basis van zijn eigen ervaringen en verwijzing naar regels rondom de koop- en verkoop van woningen, een boek geschreven over de do's & dont's op het gebied van het kopen van onroerend goed. Aan de hand van zijn achttienstappenplan laat hij zien welke onderdelen van het aankoopproces cruciaal zijn om vertrouwen te hebben in een goede aankoop. Wat houdt de onderzoeksplicht in van de koper? Hoe ziet het traject eruit van bezichtiging van een woning tot de daadwerkelijke overdracht? En wat zijn de zin en onzin van een aankoopmakelaar? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit boek. Op een rijk geïllustreerde en toegankelijke manier laat Balkema zien dat er behoorlijk wat komt kijken bij de aankoop van je leven. Zijn doel is om de lezer goed voorbereid te laten verschijnen aan de start van het koopproces en hem op een heldere, stapsgewijze manier te begeleiden naar het onbezorgd langdurig genieten van zijn aankoop. Dit boek is dus een aanrader voor iedereen die (deels) onwetend de complexe woningmarkt op wil.


Auteur Mark Teeuwissen legt uit dat je eigenlijk geen makelaar nodig hebt om je eigen woning te verkopen. Zijn boodschap luidt dat het zelf verkopen heel eenvoudig is. Dat laat onverlet dat zijn boek als 'gebruiksaanwijzing' voor het zelf verkopen toch nog 182 bladzijden lang is. Misschien eenvoudig, maar niet zonder het opvolgen van een aantal aanwijzingen, bijvoorbeeld: het kiezen van het juiste tijdstip van verkoop, je woning extra aantrekkelijk maken, de prijs vaststellen, een marketingplan schrijven (!), foto's maken, promotie regelen, onderhandelen en overdrachtstaken. Alles bij elkaar nog een flinke klus, maar het boek kan worden beschouwd als een cursus voor de 'zelfverkoop'. En dat betekent ook tijd uittrekken en de stof goed leren. Wie fouten maakt, zal niet slagen in het plan van zelfverkopen. Wie zich wil verdiepen in de aspecten, bespaart enkele duizenden euro's. En dat is een zekere studie zeker waard. Het werk is toegankelijk geschreven, overzichtelijk, begrijpelijk en zeker ook praktisch. Het zelf verkopen van een woning neemt enigszins toe. De doelgroep wordt dan ook omvangrijker.


De auteurs beschrijven de methoden volgens welke de makelaar werkt. Het gaat dan vooral om de manieren waarop makelaars elkaar de bal toespelen ten laste van de kopers. Eigenlijk gaat het dan om de verschillende typen makelaars, de schandalen en het gesloten wereldje. Ook beschrijven de auteurs de procedure voor het zelf kopen en verkopen van je woning zónder dure makelaar. Het boek is toegankelijk geschreven en wie juist van plan is een makelaar in te schakelen, moet dit werk zeker lezen, ook al is de directe praktische waarde niet groot.


Eigenwijs je hypotheek aflossen

Ben je een dief van je eigen portemonnee als je voortijdig je hypotheek aflost? Welnee! Marieke Henselmans geeft je groot gelijk en helpt je op weg. In dit boek lees je niet alleen waarom aflossen slim is, of jij al moet beginnen en hoe je te werk gaat, maar ook waar je het geld vandaan haalt. Marieke Henselmans is columnist bij het AD en eyeOpen. Ze schreef meerdere boeken over geldzaken, waaronder Vrolijk Besparen, Crisis-checklist en Goed Met Geld, in samenwerking met het Nibud.


Woning kopen? De Gouden Tips

'De Gouden Aankooptips' is hét boek voor toekomstige woningkopers. Dit praktische handboek geeft woningkopers de beste tips voor het kopen van een woning. Stap voor stap wordt het aankoopproces besproken en in ieder hoofdstuk worden de beste tips en de grootste valkuilen behandeld. Toekomstige woningkopers zullen met de kennis uit 'De Gouden Aankooptips' niet meer in de trucjes van de verkopende makelaar trappen en zij zullen weten hoe zij het onderste uit de kan moeten halen. Korné Pot bereid iedere woningkoper voor op de belangrijkste stap in zijn of haar leven. Dit handboek zonder moeilijke termen en juridische begrippen is een must have voor iedereen die van plan is om een woning aan te kopen.


Een huis kopen voor Dummies

Als je een huis wilt kopen ga je meestal niet over één nacht ijs. En ook niet over twee. Maar als je eenmaal weet dat je de grote stap gaat nemen, loop je onvermijdelijk tegen een aantal obstakels aan die je niet had voorzien. Dit boek helpt je om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op alles wat er bij het kopen van een huis komt kijken. Lees hoe je de beste makelaar vindt,welke hypotheek voor jou het meest geschikt is, waarop je moet letten als je huizen gaat bezichtigen en nog heel veel meer! Anna Roelofsz is freelance tekstschrijver en journalist. Ze werkt daarnaast als redacteur bij de Vereniging Eigen Huis.


Hypotheekvrij!

In dit openhartige autobiografische verslag lees je wat banken je nooit zullen vertellen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe iedere woningbezitter versneld van zijn hypotheekschuld af kan komen en vooral waarom je daar geen dag langer mee moet wachten. Niet alleen geeft de auteur tal van nuttige adviezen en praktische tips, hij beschrijft uit eigen ervaring ook hoe deze nieuwe manier van leven hem veel gelukkiger heeft gemaakt.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Tulpen op het Begijnhof in Amsterdam
Huizen te koop in Nederland. Ruim aanbod van tweede woningen en recreatiebungalows in Noord-Holland, Overijssel, Limburg, Drenthe en Gelderland. Huisaanbod van particulieren en makelaars. 

Collage terrasverwarmers Om te bepalen welke buitenverwarmer de beste keuze is voor je tuin of terras, moet je weten wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke opties voor jou het belangrijkst zijn. In dit artikel enkele van de belangrijkste factoren die je in gedachten moeten houden tijdens de zoektocht naar de beste terras- en tuinverwarmers. 
More articles