Nieuwe 'Oostenrijk' boeken - bijgewerkt t/m 3 augustus 2018

Jos Deuling,  vrijdag 3 augustus 2018

In 1938 is Trudi Kanter - een Oostenrijkse joodse - een verbluffend mooie vrouw. Ze is chic, charmant en een hoedendesigner voor de best geklede vrouwen in Wenen. Ze bezoekt cafés, heeft minnaars, vliegt over de wereld om de laatste mode te volgen en ze wordt verliefd op de charmante en romantische zakenman Walter Ehrlich. Zodra Hitlers tanks eerst Oostenrijk en later Wenen binnenrijden, stort de wereld die het jonge joodse paar zo liefheeft in en moeten ze wanhopig op zoek naar een manier om te overleven. Vrouwen, hoeden en Hitler is een betoverend, onuitwisbaar, waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Wenen, Parijs, Praag, Amsterdam en Londen, waar Trudi veiligheid zoekt voor zichzelf, haar man Walter en hun familie te midden van de horror die Europa overspoelt.


Wenen, 1929. Alles verandert op slag wanneer in het warme, goedburgerlijke gezin Winiewicz de moeder onverwacht sterft. Lida is bijna één jaar, haar zus Claudia is zes. Jaren later hertrouwt vader Karl met een jongere Joodse vrouw. Wanneer de nazi's de macht grijpen vlucht hij met zijn nieuwe echtgenote naar Parijs, zijn twee dochters achterlatend bij zijn zus in Wenen. Als Lida, zelf voor een kwart Joods, studeert voor klassiek zangeres, ondervindt ze wat antisemitisme betekent: het wordt haar verboden op te treden. Vanaf dat traumatische moment haalt ze de hoge g niet meer, wat ze ook probeert. Maar voor zelfmedelijden is geen tijd: haar intelligentie, humor en scherpe ironie redden haar. "Het schijnt dat je ook kunt leven zonder te kunnen zingen.'

De in Oostenrijk veel bekroonde schrijfster haalt in De verloren toon haar jeugdherinneringen op – met een scherp oog voor details en een grimmige levenslust.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Typisch Oostenrijkse woning
Zoek naar huizen en onroerend goed in Oostenrijk. Appartementen, boerderijen en villa’s te koop in Burgenland, Karinthië, Salzburg, Neder-Oostenrijk en Tirol. 

Onmisbaar informatie-handboek met juridische, fiscale, financiele aspecten bij aankoop van onroerend en vestiging in Oostenrijk.

Hiken in Oostenrijk Het is van belang om het Oostenrijkse belastingsysteem te begrijpen als je een winstgevende investering wil doen in het land. De belastingen in Oostenrijk zijn niet hoog maar omdat je zowel bij koop, het in bezit hebebn als de verkoop belasting moet betalen, is het van belang dat je inzicht hebt in het totale belastingsysteem voordat je een huis koopt. Lees verder om meer te weten te komen. 
Meer artikelen