Nieuwe 'Spanje' boeken - bijgewerkt t/m 23 februari 2019

Jos Deuling,  zaterdag 23 februari 2019

De uitgebreide dagverslagen van twee even onbekende als indrukwekkende voettochten in één boek bijeengebracht: de CAMINO DE LEVANTE (Valencia-Zamora, 815 km in 40 etappes) en de RUTA DE LA LANA (Alicante-Burgos, 672 km in 32 etappes). Met vermelding van de overnachtingsadressen. Beide routes lopen globaal van het zuidoosten in noordwestelijke richting, min of meer diagonaal door Spanje en sluiten aan op twee andere, bekendere wegen (resp. de Via de la Plata en de Camino Francés), waarlangs het mogelijk is Santiago de Compostela te bereiken. Deze uitgave is geïllustreerd met een groot aantal (117) zwart-wit foto's en bevat 13 aansprekende gedichten. In 2016 en 2017 zijn de verslagen van deze twee voettochten afzonderlijk uitgebracht onder de ISBN-nrs: 9789402152272 (Camino de Levante) en 9789402164213 (Ruta de la Lana) met honderden kleurenfoto's. Een even inspirerend als ontroerend relaas met gevoel voor humor en poëzie geschreven. De schrijver verstaat de kunst om in een beeldende stijl de lezer mee te nemen als metgezel op deze bijzondere tochten, waarin ook veel aandacht voor de prachtige steden onderweg.


De ongelooflijke verhalen van een Nederlandse ondernemer die in 2007 gestart is met een productiebedrijf in Spanje. Hij vertelt over zijn ervaringen met de overheid, de haast onhaalbare verwezenlijking van zijn fabriek in Spanje. Hij heeft de Spaanse bouw- en bankencrisis intens meegemaakt en kennis gemaakt met accountants, het wanbeleid bij grote Spaanse bedrijven en de belangrijkste corruptiegevallen bij de overheid. De verhalen hierover zijn huiveringwekkend. Zijn ervaring met het zoeken van de juiste mensen is een roman en thriller tegelijk. Niettegenstaande alle hindernissen is hij erin geslaagd om een financieel gezond en bloeiend bedrijf van de grond te krijgen.


Berta Isla en Tomás Nevinson ontmoeten elkaar in Madrid en besluiten al snel, jong en verliefd als ze zijn, de rest van hun leven samen door te brengen. Tomás, half-Spaans en half-Engels, vertrekt naar Oxford om te studeren. Daar trekt hij met zijn aangeboren gevoel voor talen en accenten de aandacht van een mysterieuze overheidsinstantie die zijn talent goed zou kunnen gebruiken. Maar Tomás ziet een andere toekomst voor zichzelf en verzet zich tegen deze lotsbestemming. Totdat hij op een dag een stomme fout maakt die gevolgen zal hebben voor de rest van zijn leven, en dat van zijn geliefde Berta. Als hij naar Madrid terugkeert om met haar te trouwen weet hij dat het leven dat ze voor zich zagen, voorgoed verloren is.


Dit boek vertelt je - net als de drie eerder verschenen, succesvolle Iconen boekjes van Franse, Italiaanse en Nederlandse Bodem - de interessantste weetjes, feiten en achtergrondverhalen over 65 Iconen van Spaanse Bodem. 1965 was immers het jaar dat de "Spanish Chair' Barcino op de markt kwam. Een eenvoudige terrasstoel, maar emblematisch voor een land als Spanje, dat wereldwijd het grootste aantal bars per inwoner heeft. Auteur Emmie Declerck, columniste in o.a. Por Favor magazine, en coördinator en eindredacteur van de reeks Edicola Spanje-reisgidsen, raakte als kind al vertrouwd met de cultuurverschijnselen van het land. Na haar studies ging ze er zelf wonen, en dit boekje is het zoveelste medium waarin ze haar passie deelt voor alles wat Spaans is, zowel in korte stukjes tekst als tal van prachtige beelden. Een must voor elke Spanje-liefhebber!


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Olijvenoogst op het Spaanse platteland In Spanje kent men, net als in andere landen, veel benamingen voor de verschillende soorten onroerend goed. Over het algemeen is het duidelijk wat er bedoeld wordt, maar over het woord ‘finca’ en vooral wat hieronder verstaan wordt, blijkt nogal wat onduidelijkheid te bestaan. In het kader van “duidelijkheid boven alles” een nadere toelichting en verdere uitleg. 
More articles

Links