Nieuwe 'Spanje' boeken - bijgewerkt t/m 23 juni 2020

Jos Deuling,  dinsdag 23 juni 2020

Dagen zonder jou is het verhaal van een innige verwantschap door de tijd heen tussen een grootmoeder en haar kleinzoon. Dora, lerares ten tijde van de Tweede Spaanse Republiek, beleefde met Gael de liefde waardoor zij de persoon is geworden die zij is. Ze vertrouwt haar emoties toe aan haar kleinzoon, een beeldhouwer met een bijzondere gevoeligheid. Onbewust biedt ze hem hiermee de sleutel tot herstel van de wonden die zijn veroorzaakt door een voorbije liefde.


Bewoners van het Iberische schiereiland bestaan uit diverse volkeren met eigen taal en cultuur. Onder regering van de katholieke koningen en de Habsburgers hadden ze hun eigen wetten en rechtspraak. Toen in 1700 de Spaanse koning Carlos II kinderloos overleed, liet hij de troon na aan Philippe, hertog van Anjou, kleinzoon van de Franse koning Lodewijk XIV. Na de successie oorlog werd hij in 1713 als Felipe V, de eerste koning van het huis Bourbon. Hij verbood de plaatselijke wetten en regeerde het land vanuit Madrid. Dat besluit zou eeuwenlang leiden tot oorlogen en opstanden.

witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Strandstoelen en parasols op zonnig strand Tips voor het verkopen van je woning in Spanje via een verkoopmakelaar. Het is in Spanje gebruikelijk om je woning via meerdere makelaars te koop aan te bieden. Maar hoe vind je nu een goede makelaar en waarom is het verstandig om daarnaast ook nog een advocaat inhuren? De kosten van makelaar (en advocaat) kun je gelukkig aftrekken van de vermogenswinstbelasting. 
More articles


Links