Nieuwe 'Spanje' boeken - bijgewerkt t/m 5 februari

Jos Deuling,  vrijdag 5 februari 2021

Klaar om op reis te gaan? Dit boek is een fascinerend beeld van Andalusië, het bruisende zuiden van Spanje. Met de hoofdstad Sevilla als leidraad doorlopen we de verschillende provincies van Andalusië, maar we nemen ook een kijkje in andere delen van Spanje, waarbij we tussendoor tegelijkertijd een idee krijgen van hoe de schrijver zelf in Spanje terecht is gekomen. Fictie vermengd met geschiedenis, cultuur en een stukje autobiografie. Wie weet raak je als lezer zelf ook in de ban van Spanje. Pak je koffers, we gaan vertrekken.


Een man staat op een kruispunt in zijn leven. Wanneer allebei zijn ouders overleden zijn, ervaart hij de totale zinloosheid van het bestaan. Zijn huwelijk is gestrand, zijn gezin heeft hij verloren, zijn verleden is weggevaagd. Hij wordt beheerst door een gevoel van gemis en verlatenheid en denkt terug aan Ordesa, de plaats waar hij geboren is en zijn ouders overleden zijn, de plaats waar zijn vader zoveel van hield. Hij haalt herinneringen op aan zijn jeugd, zijn ouders en andere familieleden en vertelt over zijn latere leven: zijn twee zoons, zijn carrière, zijn drankzucht en zijn mislukte huwelijk. Deze persoonlijke familiekroniek speelt zich af tegen het decor van een vermolmd Spanje van de afgelopen decennia, waarmee het verhaal ook een meeslepende kroniek van het moderne Spanje is. Vilas overpeinst, mijmert en verhaalt, met een grote dosis verbeeldingskracht, over dat wat ons kwetsbaar maakt. Zijn stem is vertrouwd en uitzonderlijk, naïef en wijs, intiem en groots.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Huizen in Spanje Wat is de hypotheekrente in Spanje ? Informatie over de opbouw van de hypotheekrente, het opslagpercentage met uitschieters tot 4%, de extra kosten die de Spaanse banken in rekening brengen, rentetarieven en de hypotheekrente aftrek. 
More articles

















































































Links