Nieuwe 'Suriname' boeken - bijgewerkt t/m 20 november 2019

Jos Deuling,  woensdag 20 november 2019

Joshua heeft samen met zijn moeder op jonge leeftijd Suriname verlaten. Zijn vader en broer JC blijven achter. Decennia later, Joshua werkt als huisarts in de Bijlmer, keert hij terug naar Paramaribo, wanneer zijn vader sterft. Hij herkent niets meer, de stad ligt onder water. Bovenverdiepingen worden bewoond door veelal criminelen en prostituees. Geweld en macht van de sterkste gelden er als enige wet. De totale verloedering doet Joshua inzien dat het land waar hij naar bleef verlangen niet meer bestaat. Het boek is een groot metafoor voor het huidige Suriname. Heimwee maakt plaats voor verlies en definitief inzicht. De band tussen de broers is knap beschreven. Met verklarende woordenlijst. De in Suriname geboren auteur (1963) kwam zelf op twintigjarige leeftijd naar Nederland


Het Grote Suriname Magazine van de Nieuwe Kerk Amsterdam is een indrukwekkend boekwerk dat mooi de tentoonstelling aldaar belicht. Het kan gezien worden als een introductie op de tentoonstelling die met overtuiging een breder, groter verhaal brengt; van het Suriname zoals het bij velen waarschijnlijk nog onbekend is. In 158 rijk geïllustreerde pagina's komen de vrijheid van godsdienst aan bod in de kleurrijke samenleving, de geschiedenis in jaartallen maar ook interviews met bekende Surinamers als Jörgen Raymann en Simone Weimans.


Deze zes portretten van zeven invloedrijke twintigste-eeuwse Surinamers, en één Amsterdamse die zich met hart en ziel verbonden voelde met het land, vormen samen De Suriname-monologen. Ze werden geschreven en opgevoerd onder auspiciën van Stichting Julius Leeft! ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling die in 2019 in De Nieuwe Kerk in Amsterdam te zien was.


We Slaves of Suriname is an original history of the barbaric formation of the Dutch colony in South America. It is the life's work of Anton De Kom, the son of a slave who became a tireless resistance fighter and communist activist, even during the German occupation of the Netherlands in 1940. In his defiant account, De Kom translates his personal anger at the situation into beautiful, passionate history and call-to-arms.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huisaanbod Suriname
Woningen en vakantiehuizen te koop in Suriname. Advertenties van particulieren en makelaars. Bouwgrond, percelen en kavels koop in Commewijne, Paramaribo en Wannica. 

Vissersboten dobberen op zee voor de Surinaamse kust Hoe koop ik een woning in Suriname ? Waar moet ik allemaal aan denken ? Hoe vraag ik een hypotheek aan ? Wat is de rol van de notaris in het koopproces ? In dit artikel vind je informatie over het kopen van een huis in Suriname. Het is wel handig als je van tevoren weet waar je rekening mee moet houden. 
More articles

Links