Nieuwe 'Turkije' boeken - bijgewerkt t/m 22 augustus 2020

Jos Deuling,  zaterdag 22 augustus 2020

Originally published in 2011, The Mosquito Bite Author is the seventh novel by the acclaimed Turkish author Baris Bicakci. It follows the daily life of an aspiring novelist, Cemil, in the months after he submits his manuscript to a publisher in Istanbul. Living in an unremarkable apartment complex in the outskirts of Ankara, Cemil spends his days going on walks, cooking for his wife, repairing leaks in his neighbor's bathroom, and having elaborate imaginary conversations in his head with his potential editor about the meaning of life and art.


Zijn Iran en Turkije wel zo islamitisch als de krantenkoppen ons doen geloven? Waarom vieren de Koerden en de Iraniërs nog steeds het niet- islamitische nieuwjaarsfeest Nowruz? Historica en archeologe Nanny de Vries trekt langs de koningswegen van het oude Perzië en ontdekt de wereld die schuilgaat achter de islamitische façade. Op boeiende wijze schetst ze hoezeer de mensen die zij onderweg tegenkomt zich verbonden voelen met het oude Perzische rijk – ooit een supermacht en eeuwenlang de grote tegenspeler van het Romeinse rijk.


De invloed van het Ottomaanse rijk op de wereldgeschiedenis is lange tijd onderbelicht gebleven. Anders dan in West-Europa werd aangenomen, was het een brandpunt van intellectuele activiteit, geopolitieke macht en verlicht pluralistisch bestuur. Leider van de vooruitgang was de almachtige sultan Selim I (1470-1520). Geholpen door zijn begaafde moeder, Gülbahar, breidde hij het rijk enorm uit.


Het is mei 1914: Nederlands diplomaat Louis Constant Westenenk is met een missie naar Constantinopel vertrokken, naar het Turkse hart van het Ottomaanse Rijk. Namens de Europese grootmachten heeft hij de opdracht gekregen om als inspecteur-generaal in Oost-Ana-tolië een semionafhankelijk gebied te leiden waar Armeniërs, onderdrukt door het groeiende Turkse nationalisme, hun toevlucht kunnen zoeken. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Appartementencomplex Zuid Turkije
Zoek naar huizen en appartementen te koop in Turkije. Goedkope woningen in Altinkum, Bodrum, Fethiye, Dalyan, Side of Kusadasi. Huizen te koop in Turkije direct van eigenaar en via makelaars. 

aan de turkse kust Een volmacht is de bevoegdheid die een volmachtgever verleent aan een ander, de gevolmachtigde, om in zijn naam rechtshandelingen te verrichten. Een volmacht is handig als je zelf niet aanwezig kunt zijn bij de overdracht van je Turkse woning of appartement. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een volmacht wit intrekken. 
More articles


Links