Nieuwe 'Zweden' boeken - bijgewerkt t/m 3 augustus 2018

Jos Deuling,  vrijdag 3 augustus 2018

Is Maja een doodgewoon meisje van achttien – populair, goed op school – dat onverhoopt verzeild is geraakt in een vreselijke tragedie? Of is ze terecht de meest gehate tiener van het land? Wie ze ook in het echt is, iedereen kent inmiddels haar naam. Negen lange maanden heeft ze in de gevangenis een rechtszaak afgewacht. Ze wordt beschuldigd van de massamoord waarbij ook haar vriendje en beste vriendin omkwamen. En nu is het eindelijk tijd om de rechtszaal te betreden …


Märit is onderweg om haar zeventigste verjaardag te vieren, wanneer ze voelt dat ze uit de trein moet stappen in haar oude studentenstad Lund. Hier zette ze als studente medicijnen de eerste stappen op weg naar een onbezorgde toekomst. Haar verstandelijk gehandicapte broer Lars zat er opgesloten in een instelling waar wetenschappelijke experimenten op de patiënten werden uitgevoerd. Pas nu durft Märit eindelijk de confrontatie aan te gaan met de trauma's uit haar jeugd en kan ze haar schuldgevoel verwerken over de vroege dood van haar broer.


In Zweden is fika een traditie: halverwege de ochtend of middag een koffiepauze met daarbij een heerlijk zoet broodje. Vanaf nu hoef je daarvoor niet meer naar Zweden af te reizen, maar bak je ze gewoon zelf! In Zweedse broodjes vind je de allerlekkerste recepten voor zoete broodjes. Denk hierbij niet alleen aan de bekende kaneel- en kardemombullar, maar ook aan ander Scandinavisch lekkers als rabarberbroodjes en amandelcroissants. Daniel Lindeberg is ex-sterrenchef en heeft een eigen bakkerij & patisserie in de buurt van Stockholm.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huisjes aan de Zweedse kust
Zoek naar huizen en onroerend goed in Zweden. Vakantiehuisjes en boerderijen te koop van particulier en makelaar in Blekinge, Skåne, Jönköping, Kronberg, Kalmar en Gotland. 

Met behulp van dit boek en de bijbehorende cd leert u, zelfstandig of onder begeleiding van een docent, de basisregels die gelden voor de uitspraak van de Zweedse taal.

Stockholm in de avondschemering Een Google map met een overzicht van alle kerncentrales in Zweden. Je kunt zoeken binnen een straal van 50, 100, 150, 200 of 250 kilometer van een opgegeven locatie. Handig voor als je van plan bent een vakantiehuis of tweede woning in Zweden te kopen. 
Meer artikelen