Nieuwe 'Zweden' boeken - bijgewerkt t/m 21 september 2018

Jos Deuling,  vrijdag 21 september 2018

Hoofdinspecteur Marian Dahle is aan het herintreden na verlof om bij te komen van een traumatisch voorval op werk. Wanneer Cato Isaksen haar de opdracht geeft een cold case te openen, ziet ze dat eigenlijk niet zitten. Maar ze neemt de zaak uiteindelijk toch aan, zonder hem te vertellen dat ze nog steeds veel drinkt en pijnstillers slikt. Ze speurt naar nieuwe informatie over de verdwijning van de zes jaar oude Thona uit een volkstuin in Oslo, ruim vijftien jaar geleden. Dan wordt een jongeman uit diezelfde omgeving als vermist opgegeven. Marian begint te vermoeden dat de zaken iets met elkaar te maken hebben. Of maakt de drank haar paranoïde?


Märit is onderweg om haar zeventigste verjaardag te vieren, wanneer ze voelt dat ze uit de trein moet stappen in haar oude studentenstad Lund. Hier zette ze als studente medicijnen de eerste stappen op weg naar een onbezorgde toekomst. Haar verstandelijk gehandicapte broer Lars zat er opgesloten in een instelling waar wetenschappelijke experimenten op de patiënten werden uitgevoerd. Pas nu durft Märit eindelijk de confrontatie aan te gaan met de trauma's uit haar jeugd en kan ze haar schuldgevoel verwerken over de vroege dood van haar broer.


In Zweden is fika een traditie: halverwege de ochtend of middag een koffiepauze met daarbij een heerlijk zoet broodje. Vanaf nu hoef je daarvoor niet meer naar Zweden af te reizen, maar bak je ze gewoon zelf! In Zweedse broodjes vind je de allerlekkerste recepten voor zoete broodjes. Denk hierbij niet alleen aan de bekende kaneel- en kardemombullar, maar ook aan ander Scandinavisch lekkers als rabarberbroodjes en amandelcroissants. Daniel Lindeberg is ex-sterrenchef en heeft een eigen bakkerij & patisserie in de buurt van Stockholm.


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Huisjes aan de Zweedse kust
Zoek naar huizen en onroerend goed in Zweden. Vakantiehuisjes en boerderijen te koop van particulier en makelaar in Blekinge, Skåne, Jönköping, Kronberg, Kalmar en Gotland. 

Een duidelijke beknopte uitleg. Het is wel handig om ook uitgesproken Zweeds van dezelfde auteur erbij te gebruiken.

Landschap in Zweden Als je als Nederlander een huis gaat kopen in Zweden, dan is het handig om een compact woordenboekje te hebben met allerlei veelvoorkomende onroerend goed termen. Ik heb daarom een woordenlijst samengesteld met meer dan 500 Zweedse woorden en hun Nederlandse vertaling. 
Meer artikelen