18 Properties for Sale in North Rhine-Westphalia

Olsberg-Assinghausen,  North Rhine-Westphalia
(€) 550000,  Blankenheim,  North Rhine-Westphalia
(€) 14200,  Harkány,  Baranya
Panorama Stunzel
Waarom een bouwval in een klein dorp ? Waarom Duitsland en niet Frankrijk ? Waarom wil je dit ? Zomaar een lijstje van vragen die we bijna dagelijks gesteld krijgen. Iedereen blijkt wel te dromen van een romantisch huisje ergens op een idyllisch plekje. Maar tussen droom en daad en zit een hele grote vaak onoverbrugbare kloof, bestaande uit “ja maar”, “stel dat”, “eerst nog”, “als ik later groot”, die er voor zorgen dat de droom nooit uit komt.
Ecologisch bouwen Stunzel
Toen we het huis kochten in 2012 was ik nog niet met ecologisch bouwen bezig. Dat is pas gekomen toen diverse Duitse aannemers me kwamen vertellen dat alles rot was en gesloopt diende te worden, bestel maar een heleboel containers. Slopen, strippen, kaal halen en containers, ik schrok daar toen zo van en ben toen heel hard op de rem gaan staan.
Dorp in Duitsland
Meer dan 75 zorgvuldig geselecteerde links over emigreren naar en wonen en werken in Duitsland. Verdeeld over meer dan 15 categorien : Verhuizen, Werken, Starten van een bedrijf, Een huis zoeken, Kosten levensonderhoud, Openbare nutsvoorzieningen, Gezondheidszorg, Huisdieren, Etiquette en gebruiken, Duits leren, Geld- en bankzaken, Belastingen, Openbaar Vervoer, Rijbewijs, Importeren Auto, Vakantie in Duitsland, Klimaat en Milieu, Eten, Blogs en Ik Vertrek.

Stunzel perceel grond
Toen we hier kwamen in 2012 maakten we voor het eerst kennis met de Duitse bureaucratie. Het kopen en betalen van een bestaand huis blijkt te zijn verdeeld in het tekenen van een koopcontract bij de notaris en dan pas veel later volgt het eigenlijke betalen (met hindernissen). Koop je een stuk grond dan wordt het nog ingewikkelder en vooral ook een stuk duurder.
Dakpannen
Nooit leuk als er water uit het plafond komt. Nog minder leuk als dit op meerdere plekken tegelijk gebeurd. Ga er maar lekker voor zitten, dit wordt weer eens een drama verhaal.