38 Properties for Sale in Austria

(€) 324.600,- ex. Btw,  Presseggersee,  Carinthia
(€) 418000 K.K.,  Bad Klein Kirchheim,  Carinthia
(€) 254000,  Treffen am Ossiachersee,  Carinthia
Boederij deur
De kosten van het kopen en verkopen van een woning in Oostenrijk zijn relatief laag. Maar omdat deze kosten voor het grootste deel betaald worden door de koper is het belangrijk om precies te weten voor welke kosten jij als koper opdraait. In dit artikel worden naast vaste kosten als de overdrachtsbelasting ook de andere kosten besproken waarmee je te maken krijgt bij het kopen en verkopen van onroerend goed in Oostenrijk.
brandstof voor de houtkachel
De Oostenrijkse hypotheekmarkt staat open voor buitenlanders maar heeft wel zo zijn bijzonderheden. Als je overweegt een woning te kopen in Oostenrijk en je vraagt je af of je de woning moet financieren met een Oostenrijkse hypotheek. lees dan eerst deze gids die je kan helpen bij het maken van de juiste keus.
Heuvels in Oostenrijk
De keuze van de locatie is belangrijk als je een woning in het buitenland koopt, zeker als je van plan bent om er zelf ook tijd door te brengen. Oostenrijk is beroemd om zijn wintersport mogellijkheden maar de warme klimaat dat lijkt op dat van Noord-Italië maken het ook een populaire vankantiebestemming in de zomermaanden. Gedurende het hele jaar door zijn er veel culturele evenementen. Maar in welke Oostenrijkse regio moet je nu een huis kopen? Lees onze gids voor meer informatie.
Kruispunt in Salzburg
Bij sneeuwval zijn winterbanden of sneeuwkettingen op sommige bergpassen, en soms ook op snelwegen, wettelijk verplicht. Dit wordt aangegeven door een rond verkeersbord waarop een witte band of ketting op een blauwe achtergrond staat afgebeeld. Het is altijd een goed idee om een paar sneeuwkettingen en een warme deken in de kofferbak mee te nemen.
herfstbladeren
Het vinden van een woning is tegenwoordig veel gemakkelijker nu er online portals zijn waar je met een enkele klik duizenden woningen kunt doorzoeken. Makelaars zijn echter nog niet verdwenen. Met hun gedetaileerde kennis van de lokale markt kan het inhuren van een makelaar een uitstekende investering zijn. Lees verder voor meer informatie over de rol van de makelaar op de Oostenrijkse huizenmarkt