Oriëntatiefase huis kopen Italië

Ronald de Rooy,  zondag 6 maart 2016

Toscane Italiaans restaurant 

In dit stuk willen we graag een fase in het aankoopproces behandelen waarvan we merken dat die toch door veel (aspirant) kopers wordt onderschat. We hebben het hier over de oriëntatiefase. De oriëntatiefase is een zeer belangrijk moment voor kopers die graag hun inspanningen beloond zien worden met het vinden van een woning die optimaal is afgestemd op hun wensen en budget. Vaak zien wij mensen al naar Italië afreizen zonder dat ze weten of ze bijvoorbeeld de woning van hun dromen gefinancierd krijgen en dat kan voor alle partijen vervelende gevolgen hebben. In de oriëntatiefase moet een aantal essentiële stappen worden gezet.

Als eerste is het belangrijk om een keuze voor een gebied te maken. Of een gebied van eerste keuze en een tweede keuze. Italië is een zeer groot land, van noord naar zuid meer dan 1.000 km en het is volstrekt zinloos om in het hele land te gaan zoeken. Daarnaast is het karakter van de diverse Italiaanse regio's enorm verschillend. Als u nog niet precies weet waar uw voorkeur ligt, plan dan een of meerdere bezoeken aan het land in om te onderzoeken waar u zich prettig voelt.

Bepaal vervolgens welk type huis bij u past. Wilt u vrijheid en privacy? Dan zal een vrijstaande woning vermoedelijk het beste passen. Maar wilt u de zorg voor zwembadonderhoud en de tuin niet alleen op u nemen, dan kan een woning die deel uitmaakt van een groter geheel een ideale oplossing. Italië kent hierin vele mogelijkheden: in Toscane, Umbrië en Le Marche zijn prachtige borgo's te vinden, vaak gebaseerd op oude boerenhoeve's of kleine dorpjes die op fraaie wijze zijn gerestaureerd en voorzien zijn van een mooie gemeenschappelijk zwembad. De locaties voor dergelijke projecten zijn vaak adembenemend mooi en de zorg voor onderhoud wordt gedeeld.

Dan is het van belang om vooruit te bepalen hoe u uw droomhuis gaat betalen. Kan dit geheel uit eigen middelen, of wilt u voor een deel van de investering een hypotheek afsluiten. Als dit laatste het geval is, kan het raadzaam zijn om al in uw woonland met een financiëel adviseur de mogelijkheden te onderzoeken, of om eens bij een (Italiaanse) bank binnen te lopen.

Als laatste moeten alle voorkeuren worden getoetst aan de werkelijkheid. Stel uzelf de vraag, is wat ik voor ogen heb te realiseren in het gebied van mijn voorkeur. Of moeten er op enig vlak concessies worden gedaan? Waarbij wij van mening zijn dat de kwaliteit van de locatie liever niet ter discussie mag staan: kies liever voor een wat kleiner huis op een goede locatie dan een zeer groot huis in een gebied waar nog weinigen van hebben gehoord. Denk immers ook aan de wederverkoopbaarheid van uw woning.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen bent u waarschijnlijk klaar om de markt te betreden. Bij het aangaan van een koopcontract zult u immers al uw eerste aanbetaling aan de koper moeten doen. Zie op dit blog over de borg die u betaalt bij het aangaan van een koopcontract.

Ronald de Rooy Italiacasa
Ronald de Rooy - ItaliaCasaBeste bezoeker,

Dank u wel dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken. We zijn er trots op dat we u kunnen voorzien van interessante en relevante content, en we werken er elke dag hard aan om u de beste ervaring te bieden.

Als u genoten heeft van de informatie en diensten die we aanbieden, willen we u graag een kleine, maar zeer effectieve manier aanbieden om ons te ondersteunen. Het kost u helemaal niets, maar maakt een groot verschil voor ons.

Wanneer u overweegt om een aankoop te doen bij Bol.com, vragen we u vriendelijk om eerst op de Bol.com banner te klikken die u onderaan deze tekst vindt, en direct daarna uw bestelling te plaatsen. Door op deze manier te bestellen, ontvangen we een kleine commissie van Bol.com voor uw aankoop. Dit verandert niets aan de prijs van het product dat u koopt, en het heeft geen invloed op uw winkelervaring bij Bol.com. Het is een simpele actie van uw kant die ons enorm helpt.

Voor uw gemak hebben we ook een waar u dezelfde Bol.com banner kunt vinden. Het is mogelijk om deze pagina te bookmarken zodat de banner makkelijk terug te vinden is. Met één klik op de banner wordt u doorgestuurd naar Bol.com waar u uw aankopen kunt doen zoals u dat gewend bent. Hier is de link naar onze partners pagina : .

Met uw hulp kunnen we blijven groeien en verbeteren, en we zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw steun. Het zorgt ervoor dat we u kunnen blijven voorzien van de content die u waardeert.

Alvast bedankt voor uw steun en blijf genieten van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling / Affidata.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Toscaanse platteland in de lente Als het huis gevonden is en er prijsovereenstemming bereikt is met de verkoper, volgt het opstellen van het koopcontract en het bezoek aan de notaris voor de officiële overdracht. Dit is voor onze klanten de afsluiting van het zoek- en aankooptraject en een feestelijk hoogtepunt met een glaasje Italiaanse bubbels na afloop. 
More articles