21 Properties for Sale in Picardy

(€) 299000,  Sonarpont,  Picardy
(€) 300000,  bucilly,  Picardy
(€) 199000,  Herbécourt,  Picardy
Strand in Frankrijk
Natuurlijk is het mooi om aan een zacht ruisend riviertje te wonen, zeker in de zomer. De verleiding is groot, want er zijn voor weinig geld prachtige huizen of molens aan het water te koop. Maar weet dat het klimaat in de wereld verandert, ook in Frankrijk. Bedenk dat het lieflijke “stroomgebied” dat je in de zomervakantie hebt gezien er in de wintermaanden wel eens heel anders uit kan zien. En dat staat er niet altijd bij.
Vooraanzicht Franse woning met planten
Je hebt een zonnig huis gevonden via een makelaar in een gezellig Frans dorp. Je bent er twee keer gaan kijken en nu zit je bij de makelaar op kantoor. De eigenaar is er ook. Je hebt net over de markt gewandeld, een knapperig stokbroodje gescoord en lekker getafeld in het zonnetje. Het Franse leven straalt je tegemoet, je hebt er zin in. De prijs voor je droomhuis is bijna(!) afgemaakt en de makelaar stelt voor om de zaak te beklinken. Iedereen is blij en de champagne wordt tevoorschijn gehaald. Dat is het moment waarop je nog snel een paar duizend euro kunt verdienen.
Frans dorpje in de Elzas
Maar waarom was deze goedlopende chambres d'hôtes nou illegaal? Onthoud goed wat ik je hierna zal uitleggen. Het zijn stuk voor stuk mankementjes die vaker voorkomen. Zeldzaam is wel dat er zoveel pijnpunten tegelijkertijd op het hetzelfde adres komen bovendrijven. In dit geval was het een bolwerk van illegale zaken. Of eigenlijk waren het gewoon verborgen gebreken, want de eigenaar was ervan op de hoogte.
Repareren rieten dak
Het kan voorkomen dat je af en toe reparaties of een renovatie moet uitvoeren in je Franse woning. Het zelf uitvoeren van renovatiewerkzaamheden is natuurlijk een stuk goedkoper dan het inhuren van een klusjesman of aannemer. De renovatie zorgt er ook voor dat de waarde van je woning toeneemt. Een renovatie kan echter ook risico’s inhouden voor je gezondheid. Het is daarom van belang dat je op de hoogte bent van de gezondheids-, milieu en chemische risico’s die je tegen kunt komen.
Buitenwoning Frankrijk
Meer dan de helft van de woningen in Frankrijk worden verkocht zonder de hulp van een makelaar. Via particuliere verkoop (zie bijvoorbeeld Pap.fr), veilingen of via een notaris. Als je goed Frans spreekt hoef je in principe geen gebruik te maken van een dure makelaar. Als je besluit om wel met een makelaar in zee te gaan dan zijn hier wat tips waar je op moet letten bij het kiezen van een goede makelaar.