Maak je balkon af met recyclebaar kunstgras

Lars de Jong,  vrijdag 5 april 2024

Kunstgras 

Maak je balkon af met recyclebaar kunstgras


Veel mensen willen geen kunstgras op hun balkon omdat ze denken dat dit slecht voor het milieu is. Dit was misschien vroeger het geval, maar inmiddels zeker niet meer door . Deze fabrikant heeft namelijk als eerste partij ooit recyclebaar kunstgras op de markt gebracht, genaamd Just Green. Dit product is volledig gemaakt van 1 dna kunststof en kan hierdoor na de levensduur gerecycled worden. Er kan zelfs nieuw kunstgras van gemaakt worden. Hieronder lees je waarom het een goed idee is om recyclebaar op je balkon te leggen en hoe je het mooi kunt designen.

De voordelen van recyclebaar kunstgras op je balkon


Just Green kopen en installeren op je balkon heeft meerdere voordelen:

  • Duurzaamheid: Recyclebaar kunstgras is over het algemeen duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zonlicht en vorst. Hierdoor behoudt het zijn kwaliteit en esthetiek gedurende lange tijd, wat betekent dat je niet vaak hoeft te vervangen.
  • Veelzijdigheid: Recyclebaar kunstgras kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waaronder beton, tegels en hout. Hierdoor kun je het gemakkelijk installeren op je balkon, ongeacht het type vloer dat je hebt.
  • Esthetiek: Just Green ziet er net zo mooi uit als natuurlijk gras, en het blijft het hele jaar door groen en weelderig, ongeacht de weersomstandigheden. Dit zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling op je balkon, waardoor een groene en uitnodigende ruimte ontstaat.
  • Milieuvriendelijkheid: Recyclebaar kunstgras is gemaakt van materialen die kunnen worden gerecycled en hergebruikt, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Door te kiezen voor Just Green, draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat.

Je weet nu waarom het een goed idee is om Just Green van Top Kunstgras op je balkon te plaatsen, maar hoe kun je deze buitenruimte dan helemaal afmaken? Dat doe je met de volgende tips!

1. Voeg een bijzettafel toe

Een vrolijke toevoeging aan je balkontuin is een bijzettafel! Dit is vooral handig als je niet genoeg ruimte hebt voor een hele bar- of salontafel. Kies een materiaal dat niet kromtrekt, aantast of beschadigd raakt door blootstelling aan de natuur. Zet er een bloempot op om de ruimte nog meer op te fleuren!

2. Maak een keerwand met planten

Stel je voor dat je je balkon opstapt en een waterval van prachtig groen en bloemen ziet. Welnu, deze droom kan werkelijkheid worden met een keermuur! Keerwanden worden vaak alleen van bovenaf beplant. Daarom zijn klimplanten of planten met hangend blad het meest zinvol. Naarmate ze groeien, creƫren ze een watervaleffect dat je ruimte opfleurt qua kleur, texturen en geuren.

3. Plaats meerdere plantenbakken

Elk Pinterest-bord voor tuinieren is onvolledig zonder een plantenbak of twee, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Plantenbakken zijn een geweldige manier om groen te kweken (zelfs fruit en groenten!) als je weinig ruimte hebt. Je plantenbakken fleuren elke balkontuin op, hoe groot deze ook is! Je kunt creatief aan de slag in de keuken door ook fruit, groenten en kruiden te kweken!