De omstreden rentevloer van Spaanse hypotheken

Saskia Gruijters,  vrijdag 10 maart 2017

Tenerife Las Teresitas Beach 

De omstreden rentevloer

Vroeger zijn de meeste hypotheken in Spanje afgesloten tegen een variabele rente. De banken hebben toen een minimale rentevloer ingesteld waardoor de hypotheeknemers niet volledig konden profiteren van de lage rente. Deze rentevloer (ook wel bekend onder de naam tunnelclausule) was niet altijd duidelijk in de hypotheekakte vermeld en zo heeft de bank gedurende jaren ten onrechte geprofiteerd van deze door hen ingestelde minimale rente.

Hypotheekklanten hebben hierdoor jarenlang teveel rente betaald en zijn in opstand gekomen. In December 2016 is er een uitspraak geweest van het Europees Gerechtshof waarbij deze rentevloer nietig is verklaard en de Spaanse banken compensatie zullen moeten gaan betalen. Het is goed mogelijk dat u een hypotheek met deze rentevloer heeft getekend en in aanmerking komt voor een compensatie. Laat u inlichten door een advocaat of een erkend hypotheekspecialist, zij kunnen uw hypotheekakte controleren om te weten of u in aanmerking komt voor compensatie.

.
Saskia Gruijters
Saskia Gruijters

witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Spaanse platteland met bergen De diverse soorten Spaanse woningen worden op vele manieren aangeboden en vaak lijkt het erop, dat alle aanbieders een eigen benaming verzinnen voor de verschillende bouw- stijlen. Door allerlei internationale (taal) invloeden wordt het steeds minder duidelijk wat er nu eigenlijk bedoeld wordt als men het over een bepaald woningtype heeft. Hoewel sommige benamingen voor zich spreken, geef ik hieronder voor de volledigheid een korte uitleg van de woningen met de benamingen zoals deze in Sp 
More articles