De omstreden rentevloer van Spaanse hypotheken

Saskia Gruijters,  vrijdag 10 maart 2017

Tenerife Las Teresitas Beach 

De omstreden rentevloer

Vroeger zijn de meeste hypotheken in Spanje afgesloten tegen een variabele rente. De banken hebben toen een minimale rentevloer ingesteld waardoor de hypotheeknemers niet volledig konden profiteren van de lage rente. Deze rentevloer (ook wel bekend onder de naam tunnelclausule) was niet altijd duidelijk in de hypotheekakte vermeld en zo heeft de bank gedurende jaren ten onrechte geprofiteerd van deze door hen ingestelde minimale rente.

Hypotheekklanten hebben hierdoor jarenlang teveel rente betaald en zijn in opstand gekomen. In December 2016 is er een uitspraak geweest van het Europees Gerechtshof waarbij deze rentevloer nietig is verklaard en de Spaanse banken compensatie zullen moeten gaan betalen. Het is goed mogelijk dat u een hypotheek met deze rentevloer heeft getekend en in aanmerking komt voor een compensatie. Laat u inlichten door een advocaat of een erkend hypotheekspecialist, zij kunnen uw hypotheekakte controleren om te weten of u in aanmerking komt voor compensatie.

.
Saskia Gruijters
Saskia Gruijters

witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

vrouw die boek leest op strand Maandelijks overzicht van de nieuwe 'Spanje' boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Spanje, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Spaanse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen. 
More articles