Zeer comfortabel gerestaureerde doktersvilla met authentieke charme, 33 km vanaf het Balatonmeer  € 229000

Description

Doktersvilla uit 1928 totaal vernieuwd waarbij alle charme en sfeer is behouden.

Op een half uurtje rijden van het Balatonmeer ligt in een rustig mooi dorpje in de heuvels, deze geweldige villa. De buitenkant straalt nog de oude chique uit, met de originele houten rolluiken. Kijk je binnen dan zie je de ruime lichte kamers met hoge plafonds (2,90 mt) en de zware nog goed intact zijn de oude deuren en ook mooie dubbele deuren.

Het huis heeft 4 flinke kamers, 2 badkamers, een 3de aparte WC met urinoir en een keuken van ruim 30 m2 met een u-vorm aanrecht van ongeveer 8 meter. Een flinke hal, een voorraadkamer en een wasmachine ruimte.

Alles is onlangs (2020) totaal vernieuwd, onder andere alle elektra (3x32), gasleidingen, waterleidingen, sanitair en kranen.

De vloeren zijn geïsoleerd, in het gehele huis met vloerverwarming op aardgas en daarop speciaal eiken parket.

De muren zijn zowel binnen als buiten allemaal gestuukt en geschilderd en de plafonds zijn allemaal geïsoleerd. Alle houtwerk is gerestaureerd (een enkele keer vervangen in authentieke stijl) en geschilderd. Bijna alle ramen hebben 3 dubbel glas.

De stookkosten zijn laag en de vloerverwarming is zeer comfortabel en handig in gebruik. In 3 ruimtes zijn nieuwe airco’s geplaatst.

Het dak is vernieuwd met panlatten, folie en dakpannen.

Het vloeroppervlakte is ongeveer 170 m2, er is ook nog een ruime werkplaats en een enorme zolder met een nokhoogte van ongeveer 4 meter.

Dit heerlijke huis ligt midden op een grondstuk van 4000 m2 (ongeveer 58x70) een stuk boven het straatniveau, waar je kijkt is groen of zijn bloemen en er zijn mooie doorkijkjes.

De tuin is omheind met een stevig degelijk hekwerk met 3 inrijhekken. In de tuin staan oude grote bomen en is nieuwe aanplant. Veel fruit en bloemen, maar ook bijzondere bomen zoals een ginkgo, judasbomen, moerbei en walnotenbomen en hazelnoten.

De tuin is prachtig en trekt veel vlinders, bijen, verschillende vogels, egels, hagedissen en dergelijke. Achter ons huis tegen de bosrand hebben we regelmatig reeën, vossen, hazen, eekhoorns gezien zo vanaf onze veranda. Er zijn verschillende moestuin bakken gemaakt en een leuk kippenhok met een grote ren.

Het geheel ligt heel vrij, de achterkant ligt tegen een bosrand. Achter het huis zijn verschillende parkeerplekken gecreëerd.

Aan de voorkant van het huis is een bordes waar lekker gezeten kan worden met een prachtig uitzicht, ook ’s nachts kijken we naar de vele sterren. Achter het huis is een overdekte veranda en even los van het huis een volgende overdekte veranda waar geleefd wordt in al die maanden dat het heerlijk genieten is buiten.

Er is nog een kelder achter het huis en een geweldige put van 16 meter, die bronwater geeft en nog nooit is drooggevallen terwijl er flink mee wordt gesproeid. 
In het rustige dorp zelf is een supermarktje en veel “winkeltjes” rijden door de straat.

Er staat in ons dorp nog een schitterend gerestaureerd kasteel waar veel feesten en partijen worden gegeven.

Je kunt hier heerlijk wandelen met of zonder honden, komt niemand tegen, de uitzichten zijn prachtig.

De ligging is centraal, door de nieuwe 4-baans 67 is alles heel goed bereikbaar.

Het is 33km naar het Balaton, 28 km vanaf de stad Kaposvár en Budapest is 165 km.

Je beleeft de rust en ruimte in het huis, tuin en de omgeving en als je de drukte en gezelligheid in wilt is dat makkelijk te doen.

Op 15 km afstand is het bijzondere natuurgebied Deseda met veel meren waar gevist en gezwommen wordt, ook prachtige bossen en er is een Arboretum.

Waarom we hier weg willen: na 15 jaar genoten ze hebben van dit fijne land gaan we een nieuwe uitdaging aan in een ander land.
Description

Characteristics

General
Property type
Villa
Price (€)
229000
Location
Felsőmocsolád
Reference number
10
Views
50
Interior
Living space (m²)
150 - 250 m²
No. of stories
1
Rooms
living room  -  dining room  -  closed kitchen  -  pantry  -  office space  -  guest room (sep. facilities)  -  attic  -  cellar
No. of bedrooms
2
No. of bathrooms
2
No. of toilets
3 +
Provisions
Inventory
paid option
Kitchen equipment
gas cooker  -  oven  -  magnetron  -  frigidaire  -  dishwasher  -  washing machine  -  laundry dryer  -  paid option
Heating
central heating
Airconditioning
provided
Public utilities
gas  -  electricity  -  water  -  cable TV  -  satellite TV  -  septic tank
Exterior
Garden
front garden  -  back garden  -  surrounding garden  -  terrace  -  summerhouse  -  shed
Exterior facilites
storage space  -  parking place
Surroundings
Location
in the village  -  in the countryside  -  free view
Surroundings
near a forest
Landscape
hills
Constructional
Building type
Free standing
Building period
1900 - 1949
Overall external condition
in perfect condition
Financial
Price range
€ 200.000 - 300.000
Additional costs
expenses buyer
Parcel
ownership