2544 Woningen te Koop in Spanje

(€) 335000,  Torrox Costa,  Costa del Sol
(€) 349900,  Mojacar,  Costa del Sol
(€) 665000,  Mojacar,  Costa del Sol
Rode auto op plattelandsweg
Veel reisgidsen melden dat in Spanje op de weg het recht van de sterkste geldt. Dat is lang niet altijd meer het geval, zelfs rode verkeerslichten worden tegenwoordig over het algemeen gerespecteerd. Toch is de frequentie van ongevallen bovengemiddeld hoog, en als je op een parkeerterrein rondkijkt, zul je talloze voertuigen vinden met ernstige krassen en schade aan de carrosserie.
Gebrekkige raamkozijnen zorgen voor vocht- en condenoverlast
De meest voorkomende problematiek in bestaande huizen in Spanje hebben te maken met vocht- en condensoverlast. De oorzaak hiervan wordt bijna altijd gevonden in onvoldoende of slecht uitgevoerde isolatie, gebrekkige raamkozijnen en onvoldoende ventilatie. Vaak zijn er relatief eenvoudige oplossingen voor te vinden.
Spaanse huizen
Wat is de hypotheekrente in Spanje ? Informatie over de opbouw van de hypotheekrente, het opslagpercentage met uitschieters tot 4%, de extra kosten die de Spaanse banken in rekening brengen, rentetarieven en de hypotheekrente aftrek.
Detail huizenrij op het Spaanse platteland
Het is heel eenoudig om in Spanje verliefd te raken op een woning en dan blind een koopcontract te ondertekenen. Omdat de wetten en regels in Spanje anders zij dan je gewend bent moet je goed opletten tijdens de het koopproces. Het kan geen kwaad om vooraf deze korte introductie van het Spaanse koopproces te lezen.
Oude deuren
Maandelijks overzicht van de nieuwe 'Spanje' boeken die onlangs verschenen zijn of binnenkort verschijnen. Boeken over eten, drinken en reizen in Spanje, wandel- en kampeergidsen, kunstboeken, Spaanse literatuur en de nieuwste expatverhalen. Je kunt vanaf deze pagina direct doorklikken naar de website van Bol.com om het boek te bestellen.

Links
Wie een tweede huis in Spanje heeft (of wil kopen) of wie wil emigreren naar Spanje, zal in deze gids alle informatie vinden die nodig is.