–  Mijn naam is Marta Rubio en ik ben geboren en getogen in Barcelona. Met veel plezier laat ik jullie kennis maken met mijn stad, de bezienswaardigheden en leukste hotspots, maar ook de plekjes die alleen bij de locals bekend zijn en mijn persoonlijke tips voor een super leuk verblijf.
 –  Marion Hoogwegt blogt over het leven in Spanje en in Andalusië. Marion is ook de auteur van het boek Kus uit Spanje
 –  Aardige blog van advocatenkantoor Costa & Lesage met allerlei inforamtie over het bezit van een tweede huis in Spanje : VVE, burenruzies, huren en verhuren et.
 –  Een kookblog met Spanje in de hoofdrol
 –  Informatie over cultuur, maatschappij en geschiedenis van Spanje
 –  Het zal je maar overkomen
 –  De meest complete Barcelona-gids met de beste restaurants, onmisbare bezienswaardigheden, bijzondere hotels en appartementen en ontelbare persoonlijke tips.
 –  Voor al je vragen, ideeën en/of opmerkingen over tuinieren in Spanje. En uiteraard mag je ook laten zien waar jij trots op bent in je tuin of terras. Gebruik, als je het weet, ook de Spaanse benaming van de planten.
 –  De groep 'Spaans Leren' is een initiatief van Jeffry Roest en Sonja Hartemink, en is toegankelijk voor iedereen die de Spaanse taal wil leren en ook een ander graag helpt bij het leren van de taal.
 –  MeerSpanje.nl leidt je rond door het échte Spanje met tips en verhalen over cultuur, natuur, gastronomie, historie en nog veel meer...
 –  Verzorgt vertalingen van het Spaans naar het Nederlands en vice versa. Tekstcorrecties van uw documenten in het Spaans en in het Nederlands. Vertaling van geboorte- en huwelijksakten, ongehuwdverklaringen, diploma's, belastingaanslagen, etc.
 –  Advocatenkantoor opgericht door Rianne Smulders. Rianne is sinds 2000 gevestigd in Spanje en heeft veel ervaring in de onroerend goed sector, met name in het begeleiden van buitenlanders die zich in Spanje willen vestigen
 –  Nederlandstalige juridische begeleiding. Met vier kantoren en ruim veertig vaste medewerkers zijn wij het grootste Nederlandstalige adviesbureau in Spanje.
 –  Delicatessen uit Spanje en Portugal
 –  Emigreren, verhuizen, wonen en goed verzekerd zijn in Spanje!
 –  Nederlands advocatenkantoor in Spanje. Er zijn grote verschillen in de wetgeving in Spanje en Nederland. Voor belangrijke zaken is het daarom van belang om de hulp van een Nederlandstalige advocaat in te roepen die gespecialiseerd is in de Spaanse wetgeving.
 –  Handige website met informatie over erfrecht, erfbelasting en fiscale nalatenschapsplanning. Voorkom dat de Nederlandse en Spaanse belastingdienst uw huis 'erven' indien u komt te overlijden.
 –  Uw Nederlandse advocatenkantoor in Spanje
 –  Wegwijs in Spanje op het gebied van wet en recht.
 –  Spaans leren in pittig tempo? Fuentes organiseert cursussen Spaans van hoge kwaliteit met topdocenten op prachtige cursuslocaties!
 –  Adviesbureau voor de Spaanse gezondheidszorg
 –  Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland
 –  Emigrant in Spanje is een verzameling van emigratieverhalen van emigranten over emigreren en hun eigen emigratie naar Spanje.
 –  Informatie over reizen, wonen, werken en zakendoen in Spanje voor Nederlanders.
 –  Als je snel op de hoogte wil zijn van het laatste Spaanse nieuws
 –  Achtergrondinformatie over Spanje: Nationale feestdagen, waarom stierenvechten populair is etc.
 –  Ontdek het andere Spanje via verlaten spoorlijnen.
 –  Theo heeft al veel verdriet moeten verwerken maar heeft zo'n vijf jaar geleden zijn droomvrouw in Karin ontmoet en is met haar op zoek naar een droomhuis.
 –  We maken kennis met de familie Bijvoet. Sybrand Niessen gaat op zoek naar een vakantiehuis in Spanje voor de 6 broers en zussen.
 –  Rutger en Hannah gaan op zoek naar een huis met een mooi groen uitzicht in Spanje.
 –  Sybrand helpt wandelaars Tom en Corrie met de zoektocht naar hun droomhuis in het noordwesten van Spanje. Het stel zoekt een pelgrimshuis langs de route El Camino Norte.
 –  Praktische informatie Spanje
 –  Artikel uit 2011 over het instorten van de Spaanse huizenmarkt. Gedateerd maar wellich nog aardig om te lezen.

Sierpleister op muur van woning Een aantal praktische tips voor als je je huis in Spanje verkoopt. Onderhoudskosten en de kosten van een renovatie kun je aftrekken van de vermogenswinstebelasting. Mits je alle facturen hebt bewaard. Plan de overdracht van de woning aan het begin van de week en geef je huis een makeover. 
More articles