Karakteristiek vakantiehuis te koop Thüringer Wald - Duitsland  € 89500

Omschrijving

In de afgelopen jaren is het huis volledig gerenoveerd door vakmensen en opgeknapt tot een karakteristiek huisje, waarbij de oude elementen bewaard zijn gebleven. Het resultaat is gezellig en knus met een compacte huiselijke sfeer. In de keuken is met het lokale leisteen een siermuur gebouwd met houten vakwerkelementen. Hetzelfde leisteen is ook gebruikt rondom de kozijnen aan de buitenzijde van het huis. Er zijn drie ruime slaapkamers aanwezig, voorzien van vier boxsprings, waarvan één slaapkamer op de begane grond. De dubbelglas kunststof kozijnen zorgen voor goede isolatie en veel lichtinval. Belangrijk is dat het huisje onderkelderd is (zeer geschikt als opbergruimte voor fietsen en gereedschap) en voorzien van een nieuw centraal verwarming systeem (eind 2015 geïnstalleerd) met de CV op de begane grond en radiatoren door het gehele huis. Een gerenoveerde badkamer met warm-water regendouche, toilet en wasbak is te vinden op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zich een extra badkamer met toilet en wasbak. In het huis is Wifi internet aanwezig. De auto kan voor het huis geparkeerd worden. Afvoer verloopt via een ruime septische put. Met name de tuin heeft enorm veel potentie, een geweldig groen uitzicht en houten balkon. Aan de achterzijde stap je, vanuit de slaapkamer op de begane grond, via de tuindeuren zo het balkon op en kom je in een groen paradijsje met het kabbelende geluid van een stromend beekje. De tuin biedt derhalve uitstekende recreatiemogelijkheden, bijvoorbeeld door het aanleggen van een luxe vijver en overdekt terras. Voor deze prijs heeft u een kant en klaar compact huisje in een prachtig natuurgebied met de rust en ruimte die je in Nederland niet meer krijgt. In tegenstelling tot veel te koop staande huizen in Duitsland, is de renovatie afgerond en is het huisje zelfs al grotendeels voor u ingericht. Wat dat betreft zou u er direct in kunnen wonen of recreëren. Een ander voordeel is dat alles in de regio nog relatief goedkoop is. Stuur een mail naar hanboerrigter@hotmail.com of bel naar 06-50423993 voor meer informatie over dit unieke huisje. Natuurlijk kan het huis op afspraak bezichtigd worden. Dit kan met eigen vervoer of in overleg gezamenlijk. Vraagprijs c.q. richtprijs: 89.500 euro,- Grondstukgrootte: 370 m2 Woonoppervlakte: 93 m2 (begane grond 53 m2 / eerste verdieping 40 m2) Woning mag permanent bewoond worden Eigen grond  
Het Thüringer wald is een onontdekte, onbeminde regio met een zeer centrale ligging in Duitsland. Het is een bekende regio als natuur-, ski-, langlauf-, wandel- en fietsgebied, (vlieg)vissen, motorrijden en voor goudzoekers. Wereldberoemd is met name de internationale wandelroute de Rennsteig van 169 kilometer door het fraaiste stuk Thüringer Wald. Altenfeld is een staats erkend recreatieoord binnen de regio Ilm-Kreis en bevindt zich op 4,5 uur rijden van Nederland en is derhalve zeer geschikt om te bezoeken in het weekend. Het dorpje ligt ingeklemd tussen bossen, bergen en velden. Op loopafstand van het huis bevindt zich het onlangs vernieuwde marktplein met speeltuin, de kerk, maar ook het buitenzwembad en verschillende musea. Ook kunnen vanuit het huis meerdere wandelroutes gestart worden, bijvoorbeeld de ‘Rundwanderweg Haubegipfel’ met als absolute ‘hoogtepunt’ het bereiken van de top met een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Daarnaast heeft Altenfeld een eigen kindvriendelijke skipiste en vele langlaufroutes. Het huis is gelegen in een rustig dorpsstraatje van Altenfeld met gezellige buren die daarnaast goed voor je opletten. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en zoekt graag contact!  
Omschrijving

Kenmerken

Algemeen
Type woning
Woning
Prijs (€)
89500
Plaats
Altenfeld
Referentienummer
17773
Views
6535
Interieur
Woonoppervlak (m²)
75 - 99 m²
Verdiepingen
2
Kamers
woonkamer  -  eetkamer  -  open keuken  -  bergruimte  -  zolder  -  kelder
Slaapkamers
3
Badkamer(s)
2
Toilet(ten)
2
Voorzieningen
Gemeubileerd
gemeubileerd
Keukenapparatuur
electrisch fornuis  -  oven  -  magnetron  -  koelkast
Verwarming
centrale verwarming
Nutsvoorzieningen
gas  -  electra  -  water  -  breedband internet  -  septic tank
Exterieur
Tuin
voortuin  -  achtertuin
Balkon/dakterras
balkon(s)  -  dakterras
Voorzieningen buiten
parkeerplaats
Omgeving
Ligging
in een dorp  -  landelijk  -  rustiek
Omgeving
nabij winkels  -  nabij bossen
Landschap
heuvelachtig
Sportmogelijkheden
mountainbiken  -  bergwandelen  -  skieën  -  zwemmen
Vervoersmogelijkheden
vliegveld > 50 km
Bouwkundig
Type woning
vrijstaand
Bouwperiode
1900 - 1949
Staat van onderhoud
in goede staat
Financieel
Prijsklasse
€ 50.000 - 100.000
Bijkomende kosten
kosten koper
Perceel
in eigendom
Verhuur
particulier
Gasthaus Stunzel


Met deze cursus maak je je snel en grondig de grondbeginselen van het Duits eigen. Leer in je eigen tempo of gebruik het boek bij je studie op een taalinstituut of volksuniversiteit.