Franse taal leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  woensdag 21 oktober 2015

franse lunch met brood wijn 
en kaas 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Franse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Frans te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Franse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Frankrijk een lunch in het Frans te bestellen. Elke conversatie in het Frans, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Fransen die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Frans te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Franse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Ik heb zelf op die manier al heel wat Franse boeken gelezen.


Dorpje op het Franse platteland
Zoek je een tweede woning in Frankrijk? Aanbod van particulieren en makelaars. Villa’s te koop in de Provence, fermettes in Bourgondie en de Auvergne. 

Zwembad Frankrijk Stel er staat een huis te koop in Zuid-Frankrijk met een zwembad, hoe bepaalt u of dat een goede keuze is? Veel mensen dromen van een huis in die regio met een mooi zwembad. Het is een heerlijke luxe, maar vertegenwoordigt ook een aanzienlijke waarde binnen de totale aanschaf. Het is belangrijk om de staat van het zwembad goed in te schatten, omdat de kosten voor het aanleggen van een nieuwe flink kunnen oplopen. 
More articles