Waar moet je vooraf over nadenken als je een huis in Spanje koopt?

Jos Deuling,  donderdag 22 september 2016

Oude houten deur Ibiza 

Als je van plan bent om in een huis te kopen in Spanje moet je jezelf een aantal vragen stellen: Waar wil je precies een woning kopen? Wat voor type woning wil je kopen? Hoe wil je de woning gebruiken?

Waar wil je wonen?

In de buurt van de kust of in een stad of op het platteland? Hou je van de hengelsport, wandelen of tuinieren? Wil je naar de bios, winkelen?

Waarom wil je een woning in Spanje kopen?

Als vakantiehuis voor jezelf of als investering? Om te verhuren? Als je permanent in Spanje gaat wonen dan is het handig om de regio een keer in het najaar of de winter te bezoeken voordat je besluit om de woning te kopen.

Reizen en vervoer.

Wil je in de buurt van een vliegveld zitten? Zijn er budget vluchten naar het dichtstbijzijnde vliegveld? Je kunt de woning dan gemakkelijker verhuren en je kunt er makkelijk naar toe voor een korte vakantie? Wil je gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer? Voor het reizen per auto moet je kijken naar de snelwegen en autowegen in de omgeving.

Community

Wilt je in de buurt van landgenoten of buitenlanders wonen of wil je integreren in de lokale gemeenschap?

Voorzieningen

Is het belangrijk om in de buurt van scholen, winkels, artsen en ziekenhuizen te wonen?

Gezondheid

Als je op leeftijd bent en/of problemen met je gezondheid hebt, dan is handig om een doktor in de buurt te hebben. En het is dan ook handig om in de buurt van een ziekenhuis te wonen. Als je moeite hebt met traplopen dan kies je waarschijnlijk voor een bungalow.

Familie

Als je regelmatig bezoek verwacht van familie of vrienden dan is een gastenkamer met eigen douche en toilet toch wel handig.

Wat voor type woning zou je willen hebben?

Bestaande bouw of nieuwbouw? Wil je iets moderns of iets oud? Wilt je een appartement of een gloednieuwe villa? Met of zonder zwembad?

Klimaat

Wil je veel van de zon genieten of vind je dit minder belangrijk? Zuid-Spanje heeft veel meer zonuren dan Noord-Spanje

Verkoop van de woning

Er komt misschien ook weer een moment dat je de woning wilt verkopen. Hou hier rekening mee. Staan de woningen in de regio lang te koop dan zul jij daar in de toekomst waarschijnlijk ook mee te maken krijgen.

Bovenstaand overzicht is niet volledig. Er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden.


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

oude houten deur Meten is weten. Lees in dit artikel waarom de vierkante meters belangrijk zijn. 
More articles