Turks leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  vrijdag 23 oktober 2015

Turkse huizen in stadje op 
het platteland 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Turkse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Turks te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Turkse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Turkije een lunch in het Turks te bestellen. Elke conversatie in het Turks, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Turken die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Turks te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Turkse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Volgens mij is voor het Turks alleen een Turks-Engels woordenboek beschikbaar op de Kobo Reader. Je kunt eventueel ook overstappen op een van Amazon. Voor de Kindle zijn goeie Turks- Engelse woordenboeken beschikbaar.


haven kusadasi
Zoek naar huizen en appartementen te koop in Turkije. Goedkope woningen in Altinkum, Bodrum, Fethiye, Dalyan, Side of Kusadasi. Huizen te koop in Turkije direct van eigenaar en via makelaars. 

In Turks tafelen neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op straat altijd het beste smaakt, tot op houtvuur gebakken brood, verse salades en uitgebreide familierecepten.

Keramisch mozaïek motief in muur van huis in Mediterraanse regio Nederlanders kunnen in Turkije gewoon een hypotheek afsluiten. En als je van plan bent om naar Turkije te gaan verhuizen dan is dit wellicht een goede keus. Er kan echter wel wat tijd overheen gaan voordat je hypotheekaanvraag is goedgekeurd. Het duurt allemaal wat langer in Turkije. 
Meer artikelen