Turks leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  vrijdag 23 oktober 2015

Turkse huizen in stadje op 
het platteland 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Turkse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Turks te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Turkse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Turkije een lunch in het Turks te bestellen. Elke conversatie in het Turks, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Turken die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Turks te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Turkse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Volgens mij is voor het Turks alleen een Turks-Engels woordenboek beschikbaar op de Kobo Reader. Je kunt eventueel ook overstappen op een van Amazon. Voor de Kindle zijn goeie Turks- Engelse woordenboeken beschikbaar.


haven kusadasi
Zoek naar huizen en appartementen te koop in Turkije. Goedkope woningen in Altinkum, Bodrum, Fethiye, Dalyan, Side of Kusadasi. Huizen te koop in Turkije direct van eigenaar en via makelaars. 

Kopersmid Het wordt steeds populairder en aantrekkelijker om in Turkije te investeren in onroerend goed. Of dit nou de vakantieganger is die een tweede woning wil kopen of de belegger die alleen geïnteresseerd is in een winstgevende investering, het blijft een financiële aangelegenheid waarbij dus ook rekening dient te worden gehouden met de bijkomende belastingen 
More articles