Het belang van een tolk of vertaler Italiaans

Vertalersitaliaans.nl ,  donderdag 1 april 2021

Toscane 

Het belang van een tolk of vertaler Italiaans

Er komt veel kijken bij de aankoop van een huis. Er zijn juridische, fiscale en financiële aspecten, mogelijke bouwkundige valkuilen en lokale regelgeving om rekening mee te houden. Laat staan als je een huis in Italië wilt kopen. Dan is het fijn als je de taal goed spreekt, zodat je weet wat er precies gezegd wordt en nodig is. Alleen spreekt natuurlijk niet iedereen vloeiend Italiaans.

Gelukkig kun je dan de hulp inschakelen van een .

De tolk

Een tolk kan aanwezig zijn bij de voorgesprekken met de makelaar, de gemeente, eventuele aannemers en andere partijen, en tijdens de bezichtigingen en de overdracht bij de Italiaanse notaris. De tolk vertaalt alles wat er gezegd wordt en vertaalt ook wat jij wilt zeggen tijdens deze belangrijke gesprekken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je belangrijke informatie mist en misschien wel de verkeerde papieren indient of niet aangesloten wordt op het riool omdat er details ontbreken.

De vertaler

Bij het kopen van een huis in Italië gaat een grote papierwinkel gemoeid. Je moet misschien wel een hypotheek aanvragen, aannemers inhuren, bouwrapporten doornemen en vergunningen aanvragen. Veel van die documenten zijn in het Italiaans of moeten naar het Italiaans vertaald worden. Daar kan een beëdigd vertaler Italiaans je bij helpen. Een beëdigd vertaler staat ingeschreven in het register van beëdigde tolken en vertalers en voldoet aan de Europese eisen die aan beëdigd vertalers worden gesteld. Zij mogen documenten voor officiële instanties vertalen en voorzien die vertalingen van hun verklaring, handtekening, stempel en parafen. Zo weet je zeker dat alle papieren voldoen aan de eisen.

Netwerk Vertalers Italiaans

Een tolk en vertaler Italiaans zijn dus een onmisbare schakel voor een optimale communicatie tijdens het kopen van een huis in Italië. En wist je dat veel tolken ook vertaler zijn en andersom? Je hoeft dan maar één persoon in te schakelen om mee samen te werken. Bij het Netwerk Vertalers Italiaans zijn professionele tolken en vertalers aangesloten, die je graag helpen bij deze onderneming. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over wat onze tolken en vertalers Italiaans voor je kunnen betekenen.  


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Duomo Florence Gebruiken en tradities in Italië: gezinsstructuur, eten en drinken, omgangsvormen, vrije tijd, vakantie, kleding, naaktzwemmen, op het strand, roken, in bars en restaurants, fooi geven, taboe-onderwerpen en winkelen. 
More articles