Toptips voor de aankoop van onroerend goed in het buitenland

Gov.uk,  vrijdag 3 november 2017

Landschap in Toscane 

Als je overweegt om onroerend goed in het buitenland te kopen, dan moet je er rekening mee houden dat het rechtssysteem, en de stappen die je moet volgen, heel anders kunnen zijn dan in Nederland. Dit artikel is bedoeld als praktisch advies waar je allemaal rekening mee moet houden bij de aankoop van onroerend goed in het buitenland.

Toptips voor de aankoop van onroerend goed in het buitenland

 • Bestudeer de lokale wetten met betrekking tot het kopen en verhuren van onroerend goed. En houdt je ook aan deze wetten.
 • Zorg altijd voor een schriftelijke bevestiging van wat tijdens de onderhandelingen is overeengekomen en dring altijd aan op een papieren (bij voorkeur niet elektronisch) ontvangstbewijs van je betaling.
 • Controleer of de verkoper of de projectontwikkelaar de eigendomsbewijzen van het onroerend goed of de grond in eigendom aan jou kan overdragen. Als je een nieuwbouwwoning koopt controleer dan of het eigendomsbewijs voor het betreffende onroerend goed daadwerkelijk bestaat.
 • Ga na of de akten van het onroerend goed of de grond niet als onderpand voor leningen zijn aangeboden.
 • Controleer of de eigenaar openstaande energierekeningen en plaatselijke belastingaanslagen etc. heeft die je mogelijk moet betalen bij aankoop van het onroerend goed.
 • Controleer of alle nutsvoorzieningen, bijv. water, riolering en elektriciteit, zijn aangesloten en of je ze kunt gebruiken.
 • Praat met andere eigenaren van onroerend goed in het gebied om vast te stellen of er problemen zijn die je vóór de aankoop moet kennen (zoals overstromingen in de winter, gebrek aan water of elektriciteit in de zomer).
 • Vraag de projectontwikkelaar enkele voltooide projecten te laten zien en vraag aan de eigenaren van deze projectenof ze problemen hebben gehad.
 • Ga na of de projectontwikkelaar nog uitstaande verplichtingen heeft ten aanzien van leveranciers van water, riolering, elektriciteit enz.

 • Overweeg om een testament op te laten stellen in het land waarin het onroerend goed gelegen is, om ervoor te zorgen dat degenen die jouw bezittingen zullen erven dit ook daadwerkelijk kunnen, omdat het erfrecht kan verschillen van het erfrecht in Nederland. Als alle vragen beantwoord zijn kun je de balans opmaken en kun je al dan niet besluiten door te gaan met de aankoop. Ben je nog niet tevreden over de antwoorden, voer dan zonodig nog een aantal controles uit.

  Dit artikel van valt onder een licentie. Gebaseerd op . Vertaald uit het Engels door Jos Deuling.


  Dorpje op het Franse platteland
  Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en Basse-Normandie. 

  verkoopbord huis se vende for sale zu verkaufen Net als bij het kopen van een woning in Nederland, zullen er naast de aankoopprijs nog een aantal andere kosten zijn bij de aankoop van een woning in het buitenland. Hieronder vind je een overzicht van de kosten die je gewoonlijk niet tegenkomt bij het kopen van een huis in Nederland 
  More articles