Casale in natuursteen, dependance, zwembad, 5+ slaapkamers  € 1250000

Description

Mooi authentiek Toscaans Casale met meerdere bijgebouwen en zwembad. Paradijselijk gelegen op een groot grondstuk  even ten oosten van het territorium van de Chianti Classico. Rust en privacy en zijn gegarandeerd, maar tegelijkertijd is men dichtbij de bewoonde wereld (dichtstbijzijnde dorp 4,5 km). De kleine ex-boeren nederzetting ligt aan het einde van een korte onverharde, maar zeer goed begaanbare weg. Op het eigendom spitst de weg zich en voert aan een zijde naar de hoofdwoning met zwembad en klein bijgebouw en naar de andere zijde naar de kleinere woning met grote open schuur. De onderlinge afstand tussen de gebouwen bedraagt echter niet meer dan circa 100 meter.

De hoofdwoning, tegen de zacht glooiende heuvel gelegen, heeft twee verdiepingen die ieder een directe entree hebben. De bovenverdieping bestaat een een ruime en zeer lichtrijke dubbele living met grote haard en aan  weerszijde een slaapkamer. Verder is er een volledig ingerichte badkamer en een klein toilet. Extern is er op dit niveau een portico aan de noord-zijde van het gebouw. Een interne trap voert naar de benedenverdieping, die aan de zuidzijde middels meerdere openslaande deuren uitkomt op een groot overdekt terras. Centraal op dit niveau bevindt zich een ruime en zeer sfeervolle keuken, aan een zijde verbonden met een ruime eetkamer, toilet en wasruimte, en aan de andere zijde met een studeer/slaapkamer en een slaapkamer met badkamer (en suite). Eventueel zouden deze slaapkamer met studeerkamer en badkamer een gescheiden appartement kunnen vormen middels een eenvoudige ingreep. Aan de Oost-zijde van het huis is een vrijstaande portico met barbecue gerealiseerd vanwaar men uitkijkt op de olijfgaard en de verderop gelegen dorpjes.

Op korte afstand van dit hoofdgebouw staat een kleine ‘fienile’, thans in gebruik als hobby-ruimte en huisvesting voor de hout-gestookte CV-installatie. Het gebouw heeft  echter een woonbestemming ( tweede guesthouse) en kan eenvoudig worden aangepast tot Guest-house met woonkeuken, badkamer en slaapkamer. Nog enkele meters hogerop, in een fantastische panoramische positie ligt het 7 x 15 meter metende zwembad met groot zonneterras.

Iets naar beneden op het terrein, op korte afstand maar met volledige privacy, bevindt zich de tweede woning/guesthouse met aangrenzend een grote antieke open schuur met grote hout-oven ( voor brood/ pizza’s e.a.) Ook is er nog een klein bijgebouwtje waar de cv-installatie (op LPG) is onder gebracht. Het tweede woonhuis heeft een woonoppervlak van circa 80 m2 over 2 verdiepingen en voorziet in een keuken met aangrenzende ‘portico’ en daarboven een woonkamer , slaapkamer en badkamer. De grote schuur kan op aanvraag een woonbestemming krijgen en biedt veel potentiële woonruimte.

Het totale vloeroppervlak van het eigendom bedraagt  circa 590 m2. Het totaal van de grondstukken meet circa 35 hectare, waarvan ongeveer 25 hectare uit bos bestaat. Op het terrein bevinden zich 220 olijfbomen.

Afwerking van de gebouwen is op hoog niveau. De centrale verwarming van hoofdgebouw wordt met hout gestookt. (moderne installatie), en er is een recente installatie op gas (LPG) ter ondersteuning.

Afstanden: dorp 4,5 km, Florence (Airport) 1 uur, Arezzo 30 min, Siena 45 min. Cortona 45 min.

 
Description

Characteristics

General
Property type
House
Price (€)
1250000
Location
Bucine
Reference number
ItaliaCasa_4603
Views
163
Interior
Living space (m²)
> 250 m²
No. of bedrooms
4 +
No. of bathrooms
3 +
Provisions
Heating
central heating
Exterior
Garden
private pool (heated)
Exterior facilites
garage
Financial
Price range
€ 500.000 +
Additional costs
expenses buyer

Kaart