Verkrijgen van de Turkse nationaliteit met aankoop onroerend goed

Selma Ören,  zondag 18 november 2018

Nauwe straat in Turkse stad 

Turkije is nog nooit zo gul geweest als het afgelopen jaar. De economie van het land blijft bewegen met zijn ups en downs en vindt redenen om buitenlands kapitaal aan te trekken. Dit maal komt het nieuws van Binnenlandse Zaken en meldt dat de voorwaarden voor het verwerven van de Turkse nationaliteit zijn veranderd in die zin dat met name de gevraagde verwervingskapitaal is verlaagd.

Met de verordening tot wijziging van de verordening betreffende de toepassing van de Turkse nationaliteitswet gepubliceerd in het staatsblad, zijn de volgende zaken voor het verwerven van het Turkse staatsburgerschap gewijzigd;

  • In het kader van bedrijfsinvesteringen wordt de minimale investering in vast kapitaal teruggebracht van 2 miljoen dollar tot 500 duizend dollar
  • investeren middels aankoop van een onroerend goed is verlaagd van $ 1 miljoen 250 duizend dollar, op voorwaarde dat het gekochte onroerend goed niet binnen drie jaar wordt verkocht
  • de limiet die is vastgesteld voor het verkrijgen van het staatsburgerschap door een bepaald bedrag aan deposito's bij Turkse banken vast te zetten voor een periode van drie jaar of verwerving van overheidsschuldinstrumenten is gereduceerd van 3 miljoen dollar tot 500 duizend dollar,
  • participeren en investeren in deelnemingsaandeel vastgoedbeleggingsfonds of participatie aandeel risicokapitaal investeringsfonds is verlaagd van 1,5 miljoen dollar naar 500 duizend dollar.


Bovendien is de huidige mogelijkheid voor werkgevers, om het Turkse staatsburgerschap te verwerven, teruggebracht van 100 personeelsleden naar 50 personeelsleden.

Als expert in onroerend goed investeringen en juridische zaken, is mijn aandacht in het bijzonder getrokken naar de mogelijkheid van het verkrijgen van het staatsburgerschap bij een investering in een onroerend goed.

Want stel u eens voor dat u graag een onderneming wilt opzetten met vastgoed als basis tot opslag, verwerken , produceren of verhandelen , dan omzeilt u hiermee meteen de aanvraag tot een werkvergunning . En laten we vooropstellen dat het hebben van een werkvergunning voor een buitenlandse investeerder de draagvlak is om van start te gaan.

Mocht u meer informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Selma Ören advokaat
Selma Ören
Advocate

Haven Kusadasi
Zoek naar huizen en appartementen te koop in Turkije. Goedkope woningen in Altinkum, Bodrum, Fethiye, Dalyan, Side of Kusadasi. Huizen te koop in Turkije direct van eigenaar en via makelaars. 

Rode auto op het platteland Sinds 2018 zijn de aan- en verkoop regels betreffende een voertuig behoorlijk versoepeld. Het nieuwe reglement verzorgt de aankoop/verkoop, overdracht en de registratie van een voertuig dat zijn basis vindt in de Turkse Wegenverkeerswet ('Karayolları Trafik Kanunu'). 
More articles