Zo kun je je vakantiehuis leuk inrichten

Lars de Jong,  woensdag 12 juni 2024

Vakantiehuis bungalow 

Heb je een vakantiewoning waar je regelmatig naartoe gaat voor een heerlijke tijd, maar misschien ook wel verhuurt? Dan is het ontzettend belangrijk dat jouw huisje een gezellige en sfeervolle uitstraling heeft. Niet alleen voor je eigen plezier, maar ook om potentiƫle huurders aan te trekken. Het is namelijk fijn als de foto's die zij zien, hen direct aanspreken en enthousiast maken. Zorg er dus voor dat je jouw vakantiehuisje onder handen neemt. Om je op weg te helpen, delen we graag wat handige tips met je. Want laten we eerlijk zijn, ook je vakantiehuisje wil je gezellig hebben toch?

Zorg voor een huiselijk gevoel

Er bestaat niets wat zo belangrijk is als een vakantiehuis dat sfeervol is ingericht. Dit zorgt er niet alleen voor dat jijzelf en eventuele huurders zich prettiger voelen, maar zal er ook toe leiden dat je vakantiehuis veel sneller wordt verhuurd. Stel je eens voor hoeveel meer ogen jouw gezellig ingerichte huisje zal trekken dan wanneer het kil en ongezellig lijkt. Zorg er daarom voor dat je gebruikmaakt van diverse woonaccessoires om het geheel sfeervol te decoreren. Een prachtige kandelaar op tafel, mooie naast de bank en boven de eettafel, een schilderij aan de muur en natuurlijk gezellige verlichting om het plaatje compleet te maken. Je zult merken dat wanneer je hier serieus mee aan de slag gaat, dit een positief effect heeft op zowel de huurders ervaring als de snelheid waarmee jouw huisje wordt verhuurd.

Kies voor duurzame materialen

Of je nu je vakantiehuisje verhuurt of er alleen zelf in verblijft, het maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat je kiest voor duurzame materialen. Ja, het kan zijn dat de meubels, gordijnen en vloer iets duurder zijn, maar op de lange termijn zal het zeker de moeite waard zijn. Vooral als je jouw vakantiehuisje verhuurt, kunnen verschillende mensen intensief gebruikmaken van de ruimte. Helaas zijn er altijd mensen die minder voorzichtig zijn met andermans spullen dan met hun eigen bezittingen. Daarom is het belangrijk om meubels en accessoires te kiezen die bestand zijn tegen krassen en stoten. Op die manier kun je er langer van genieten zonder zorgen te maken! Wat dacht je van mooie boven de eettafel of in de hal en een mooie leren bank? Dit is niet alleen duurzaam, maar ook direct mooi.

Kies voor eenvoudig vervangbare spullen

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Je doet er daarom verstandig aan om, wanneer je je vakantiehuisje ook verhuurt, te kiezen voor spullen die gemakkelijk te vervangen zijn. Zo is het dus niet verstandig om een ontzettende dure vaas op tafel te zetten, waarbij je dus het risico loopt dat deze sneuvelt. Ons advies is om te kiezen voor materialen die wat goedkoper zijn, maar ook direct tegen een stootje kunnen. Zo zijn er namelijk ook ontzettend veel leuke accessoires te kopen gemaakt van materialen zoals kunststof, metaal en dergelijke. Dit scheelt je een hoop geld kunnen we je verzekeren.