Bescherm uzelf tegen vastgoedfraude in Italië: Tips voor het herkennen en voorkomen van fraude

Faustina Rossi,  zaterdag 11 maart 2023

Zonsondergang Toscaans dorp 

Als u vastgoed in Italië koopt, is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke frauduleuze praktijken en om te weten welke stappen u moet nemen als u denkt dat u slachtoffer bent geworden van vastgoedfraude. In Italië kunnen frauduleuze vastgoedmakelaars bijvoorbeeld klanten vragen om hoge aanbetalingen te doen voordat ze zelfs maar een bezichtiging van de woning hebben gehad, of eigendomspapieren vervalsen om een onroerend goed te verkopen dat niet van de verkoper is. Bovendien kunnen onwetende kopers ten prooi vallen aan vastgoedfraude wanneer ze een woning kopen die later blijkt te zijn gebouwd op land dat niet legaal kan worden bebouwd.

Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent geworden van vastgoedfraude in Italië, is het belangrijk om aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. De autoriteiten in Italië houden toezicht op de vastgoedsector en zijn belast met het aanpakken van frauduleuze activiteiten. Enkele organisaties waarbij u aangifte kunt doen zijn onder meer de , en . Het is belangrijk om alle bewijsstukken die u hebt, zoals contracten, correspondentie, betalingsbewijzen en andere documenten, te verzamelen en mee te nemen wanneer u aangifte doet bij de autoriteiten.

Om uzelf te beschermen tegen vastgoedfraude bij het kopen van vastgoed in Italië, is het ook belangrijk om grondig onderzoek te plegen en ervoor te zorgen dat u zaken doet met een betrouwbare vastgoedmakelaar en andere professionals in de sector. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen voordat u een vastgoedtransactie in Italië aangaat. Door waakzaam te blijven en de juiste stappen te nemen, kunt u zichzelf beschermen tegen vastgoedfraude en een succesvolle vastgoedtransactie in Italië voltooien.  


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Uitzicht op Bogliasco Ontdek de essentiële aspecten van het kopen van een huis in Italië in 'Een Italiaanse Droom: De Kunst van het Kiezen van Jouw Perfecte Huis in Italië'. Deze gids neemt je mee door de schilderachtige landschappen en levendige steden van Italië, en belicht belangrijke overwegingen zoals regiokeuze, type woning, budgettering, levensstijl, en juridische aspecten. 
More articles