Huisdieren meenemen bij verhuizen naar Frankrijk: tips

Jos Deuling,  zondag 19 januari 2020

hondje op deurmat 

Voor het laatst bijgewerkt op 19 januari 2020.

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks van 4 artikelen over de kosten van een verhuizing naar Frankrijk. De andere artikelen in de reeks behandelen de volgende onderwerpen :Het bij een dierenarts of asiel kost meestal tussen de € 10 en € 30. Dit is meestal inclusief registratie bij de (Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren). Als je huisdier al wèl gechipped is maar nog niet geregistreerd, dan is het handig om je huisdier aan te melden bij de NDG. Dit kost € 5,90. De kosten voor het online wijzigen van houder of adres registratie zijn €4,70.

De Nederlands overheid heeft bepaald dat honden die vanaf 2012 in Nederland worden geboren verplicht moeten worden gechipped èn geregisteerd.


Een vaccinatie tegen kost tussen de € 35 en € 45. De prijzen verschillen per dierenarts. Je komt ook wel lagere prijzen tegen op Internet maar dan blijkt vaak dat je de prijs van het consult nog op moet tellen bij de kosten van de inenting.

Een vaccinatie is geldig als deze 21 dagen vóór het vertrek naar Frankrijk heeft plaatsgevonden. Vroeger moest je je huisdier elk jaar laten intenten, tegenwoordig gelden iets andere regels. De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat de werkingsduur van het vaccin bepalend is voor de geldigheidsduur. Sommige fabrikanten maken vaccins met een werkingsduur van 3 jaar.

De dierenarts moet de geldigheidsduur vastleggen in het dierenpaspoort zodat je bij controle kunt aantonen dat je aan de regels voldoet.


Een EU-dierenpaspoort kost tussen de € 5 en € 10. Het paspoort wordt afgegeven door de dierenarts. In het paspoort wordt het identificatienummer opgenomen en de datum van de vaccinatie tegen hondsdolheid. Voor meer informatie zie :


Vaccinaties tegen teken, wormen en andere parasieten zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. In het EU-dierenpaspoort kun je deze vaccinaties laten opnemen.

Ziekten zoals , en (verspreid door zandvliegen) komen relatief vaak voor in sommige delen van Frankrijk. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij de dierenarts.  


Dakpannen
Huisaanbod in alle Franse regio’s. Dorpshuizen, boerderijtjes, fermettes en gites te koop van particulier en makelaar. Vakantiehuizen te koop in de Provence, Dordogne en Bourgondië 

Hangmatten bij vakantiehuis Michiel en Joke zijn al ruim vijf jaar gescheiden en hebben nog niets geregeld omtrent hun gezamenlijk Franse eigendom. De kosten die gepaard gaan met de Franse akte van verdeling (acte de titre de licitation) weerhouden hen hiervan. Aan mij de vraag of er een alternatief voorhanden is. 
More articles