Verhuizen naar Frankrijk : kosten huisdieren meenemen

Jos Deuling,  dinsdag 4 september 2012

tegeltjes frankrijk huis 
renoveren 

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks van 4 artikelen over de kosten van een verhuizing naar Frankrijk. De andere artikelen in de reeks behandelen de volgende onderwerpen :


Identificatie in de vorm van een duidelijk leesbare tatoeage of microchip

Het bij de dierenarts kost tussen de € 30 en € 50. Dit is meestal inclusief registratie bij de (Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren). Als je huisdier al wèl gechipped is maar nog niet geregistreerd, dan is het handig om je huisdier aan te melden bij de NDG. Dit kost € 4,60. Het doorgeven van adreswijzigingen kost ook € 4,60.

De Nederlands overheid heeft bepaald dat honden die vanaf 2012 in Nederland worden geboren verplicht moeten worden gechipped èn geregisteerd.

Een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës)

Een vaccinatie tegen kost tussen de € 35 en € 45. De prijzen verschillen per dierenarts. Je komt ook wel lagere prijzen tegen op Internet maar dan blijkt vaak dat je de prijs van het consult nog op moet tellen bij de kosten van de inenting.

Een vaccinatie is geldig als deze 30 dagen vóór het vertrek naar Frankrijk heeft plaatsgevonden. Vroeger moest je je huisdier elk jaar laten intenten, tegenwoordig gelden iets andere regels. De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat de werkingsduur van het vaccin bepalend is voor de geldigheidsduur. Sommige fabrikanten maken vaccins met een werkingsduur van 3 jaar.

De dierenarts moet de geldigheidsduur vastleggen in het dierenpaspoort zodat je bij controle kunt aantonen dat je aan de regels voldoet.

EU-dierenpaspoort

Een EU-dierenpaspoort kost tussen de € 5 en € 10. Het paspoort wordt afgegeven door de dierenarts. In het paspoort wordt het identificatienummer opgenomen en de datum van de vaccinatie tegen hondsdolheid.

Overige vaccinaties

Vaccinaties tegen teken, wormen en andere parasieten zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. In het EU-dierenpaspoort kun je deze vaccinaties laten opnemen onder sectie VI (teken) en sectie VII (worm).

Ziekten zoals , en (verspreid door zandvliegen) komen relatief vaak voor in sommige delen van Frankrijk. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij de dierenarts.


Dakpannen
Huisaanbod in alle Franse regio’s. Dorpshuizen, boerderijtjes, fermettes en gites te koop van particulier en makelaar. Vakantiehuizen te koop in de Provence, Dordogne en Bourgondië 

Huis opknappen in Frankrijk Het Franse platteland loopt leeg. Huizen en boerderijen blijven leeg achter, worden niet meer onderhouden en raken in verval. Je kunt ze tegenwoordig voor een aardig prijsje op de kop tikken. Interessant voor buitenlanders die een boerderij of oud huis willen renoveren op het Franse platteland. Maar je moet de aankoop goed voorbereiden. Koop nooit in een impuls maar volg een aantal simpele regels voordat je een opknapper koopt. 
More articlesLinks