3 Redenen waarom de glamping steeds populairder wordt

Lars de Jong,  vrijdag 21 juli 2023

Glamping 

Ieder jaar trekken er weer hele hordes met mensen gevolgd door hun caravan naar het zuiden van Frankrijk, Italiƫ of zelfs Spanje. Allemaal om vervolgens twee of zelfs drie weken te kunnen genieten van een verblijf op de camping. Waar de meesten niet de luxe hebben van een eigen toilet of douche, is deze groep vaak genoodzaakt om met de afwas en ook rol toiletpapier naar een verzamelgebouw te lopen, om daar vervolgens hetgeen te doen wat nodig is. Omdat niet iedereen daar direct om staat te springen, hebben veel campings hier slim op ingespeeld en hebben ze de volledige camping of een deel ervan, volledig omgebouwd tot glamping, een nieuw fenomeen, wat de laatste jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen. Waarom, dat vertellen we je nu!

Wat is een glamping?

Waar we allemaal weten wat een camping is, is een glamping vrijwel in de basis hetzelfde. Het grote verschil zit hem in het feit dat je bij een camping wat beperkter bent als het gaat om de faciliteiten en dit juist bij een glamping wel het geval is. Zo hebben de meeste glampings de faciliteiten die je ook van een redelijk hotel mag verwachten, waardoor je een stuk meer luxe ervaart, dan wanneer je op een normale camping staat. De , doordat mensen wel de vrijheid van de camping willen kunnen blijven ervaren, maar ook de luxe willen hebben van een hotel of park.

De combinatie tussen luxe en natuur

Een vakantie op de glamping biedt de unieke mogelijkheid om te genieten van alle gemakken en luxe van een hotel, terwijl je omringd bent door de prachtige natuur. Je slaapt niet op een dun luchtbedje in een kleine tent, maar in een ruime, sfeervol ingerichte accommodatie met een comfortabel bed en zelfs een eigen badkamer. Hierdoor kan iedereen, of je nu een avontuurlijke kampeerder bent of juist van het luxe leven houdt, genieten van de natuur, terwijl je wel de luxe geniet die je gewend bent van een vakantie in een hotel.

De ervaring

Veel mensen vinden een vakantie naar de camping net even een stapje te ver gaan. Nu hoef je het ook al jaren voor de prijs niet meer te doen en is het dus puur een kwestie van of jouw definitie is van een relaxte vakantie. Wil je toch een keer iets anders, maar niet inleveren op luxe, dan is een vakantie op de glamping zeker het proberen waard. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een weekend, zodat je kunt ervaren hoe het is om te kamperen in luxe. Wij kunnen je in ieder geval verzekeren dat het meer dan de moeite waard is en je er absoluut geen spijt van zult krijgen.

Geschikt voor jong en oud

Het voordeel aan de glamping, is dat het geschikt is voor jong en oud. Dus of je nu een gezin met jonge kinderen hebt of je al op leeftijd bent, door de extra luxe ten opzichte van een camping, kun je ook op oudere leeftijd heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur, terwijl je ook geniet van de luxe van een eigen badkamer, keuken en alle ruimte om te gaan en staan waar je maar wilt.