5 tips voor het bezitten van een zwembad bij uw Franse woning

BR France,  zaterdag 24 juli 2021

Design zwembad in tuin 

U gaat een zwembad bouwen bij uw huis in Frankrijk: gefeliciteerd! Dat is een mooie stap, en waarschijnlijk kunt u niet wachten om daar over een tijdje in te plonzen. Om ’s morgens een paar heerlijke baantjes te trekken. Of om lekker met vrienden van het zonnetje te genieten natuurlijk.

En dat geeft al meteen aan dat het ene zwembad het andere niet is. Dus wilt u een zwembad (laten) bouwen in Frankrijk? Het is verstandig om goed na te denken over het gebruik. En over bijvoorbeeld de soorten zwembaden die er beschikbaar zijn.

Het laten bouwen van een zwembad in Frankrijk vraagt om een goede voorbereiding. Voorkom bijvoorbeeld de typische valkuilen, om achteraf niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

Typische valkuilen: voorkom problemen

Benieuwd naar de typische valkuilen die we tegenkomen bij anderen die een zwembad bouwen? We zetten 5-handige tips op een rij:

  • Groter is niet altijd beter
  • Vergelijk de soorten zwembaden
  • Aandacht voor de afdekking
  • Vergeet de verwarming niet
  • Reserveer voor het onderhoud

1. Groter is niet altijd beter

Bij een mooi huis in Frankrijk met een royaal stuk land heeft u natuurlijk alle ruimte. Dat nodigt uit tot een groot zwembad, waarin u zorgeloos uw baantjes kunt trekken. Maar, is dat inderdaad de manier waarop u er gebruik van gaat maken? Het zwembad wordt doorgaans op drie manieren gebruikt:

  • Baantjes trekken
  • Spelen (kinderen, volleyballen)
  • Relaxen als het warm en zonnig is om af te koelen

Om baantjes te trekken moet u meters kunnen maken, een tegenstroomsysteem kan dan uitkomst bieden. In de andere twee gevallen hoeft het zwembad misschien niet zo groot te zijn. En blijft er budget over voor de afdekking, de verwarming en het onderhoud waar u rekening mee moet houden.

2. Vergelijk de soorten zwembaden

Houd er rekening mee dat u verschillende soorten zwembaden kunt laten bouwen in Frankrijk. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een natuurzwembad, een bouwkundig zwembad en een stalen of polyester zwembad. Bovendien kunt u een zwemspa laten maken, om daarin uitgebreid te ontspannen.

We vertellen u graag meer over de soorten zwembaden en het onderhoud voor bijvoorbeeld een natuurbad of zwemvijver. Bereid u goed voor door de soorten te vergelijken, om achteraf niet te ontdekken dat het ook anders had gekund.

3. Aandacht voor de afdekking

Heel belangrijk voor het zwembad dat u kunt laten bouwen in Frankrijk is de afdekking. U wilt natuurlijk voorkomen dat er rommel in het zwembad belandt en dat het zwembad veilig is als u niet naast het zwembad zit. Toch is het niet genoeg om daar gewoon een zeiltje overheen te trekken.

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van rol dek van lamellen, die we volledig kunnen integreren in het zwembad. Ze zijn er zelfs in een solar- uitvoering, om duurzaam energie op te wekken om daarmee het zwembad te verwarmen.

4. Vergeet de verwarming niet

De verwarming van het zwembad is belangrijk, ook bij uw woning in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk is het er ’s zomers en met name overdag lekker warm. Dat kan anders zijn in het voorjaar en het najaar, net als vroeg op de dag of juist laat in de avond.

Dus wilt u het zwembad zo vaak mogelijk gebruiken en bent u daarom op zoek naar verwarming? Er zijn allerlei oplossingen beschikbaar, ook met een duurzame basis dankzij zonnepanelen. Informeer naar de mogelijkheden om het water in het zwembad te verwarmen, zodat u niet alleen afhankelijk bent van de kracht en warmte van de zon.

5. Reserveer voor het onderhoud

Reserveer ten slotte alvast voor het onderhoud van het zwembad dat u wilt bouwen in Frankrijk. Een zwembad is meer dan een bak met water. Er is sprake van pompen, eventuele verlichting, filtering en andere kwetsbare onderdelen. Die vragen om onderhoud en kunnen na verloop van tijd slijten. Door alvast rekening te houden met het onderhoud bent u goed voorbereid op wat u kunt verwachten.

 

Zwembad bouwen in Frankrijk: deskundige bouwbegeleiding

Wilt u een zwembad bouwen in Frankrijk en zoekt u daarvoor een specialist met ervaring? We

en . We zijn uw specialist in , bijvoorbeeld als u denkt aan een zwembad bij uw woning in Zuid-Frankrijk.

Enthousiast om een huis te laten bouwen in Frankrijk of benieuwd naar onze ervaring met bouwbegeleiding? Bel ons (we spreken Nederlands) op telefoonnummer +33 (0)7 60 95 70 23, stuur ons een e-mail naar

of gebruik het online . We horen graag van u.

Hebt u altijd gedroomd van een woning in het zuiden van Frankrijk? Wij helpen u graag op weg om uw droom te verwezenlijken.
Lennart van der Meulen
E.
T. 00 33 (0)7 60 95 70 23
Kantoorhoudend Frankrijk
Dit artikel is eerder verschenen op de website van B&R France :  


Dorpje op het Franse platteland
Op zoek naar een vakantiehuis in Frankrijk ? Advertenties van particulieren en makelaars door heel Frankrijk. Fermettes en Gites in Bourgondië, Aquitanië, Auvergne en  

Repareren rieten dak Het renoveren van een woning in Frankrijk kan gevaarlijk zijn als u niet weet hoe u met schadelijke stoffen moet omgaan. Ontdek onze tips voor het veilig renoveren van uw woning en het beschermen van uw gezondheid. Lees nu verder voor meer informatie. 
More articles