16585 Properties for Sale at Affidata.com

(€) 107000,  France
(€) 108333,  Garabonc,  Hungary
(€) 160000,  PULIGNY MONTRACHET,  France
Panorama Stunzel
Waarom een bouwval in een klein dorp ? Waarom Duitsland en niet Frankrijk ? Waarom wil je dit ? Zomaar een lijstje van vragen die we bijna dagelijks gesteld krijgen. Iedereen blijkt wel te dromen van een romantisch huisje ergens op een idyllisch plekje. Maar tussen droom en daad en zit een hele grote vaak onoverbrugbare kloof, bestaande uit “ja maar”, “stel dat”, “eerst nog”, “als ik later groot”, die er voor zorgen dat de droom nooit uit komt.
Ecologisch bouwen Stunzel
Toen we het huis kochten in 2012 was ik nog niet met ecologisch bouwen bezig. Dat is pas gekomen toen diverse Duitse aannemers me kwamen vertellen dat alles rot was en gesloopt diende te worden, bestel maar een heleboel containers. Slopen, strippen, kaal halen en containers, ik schrok daar toen zo van en ben toen heel hard op de rem gaan staan.
Stunzel perceel grond
Toen we hier kwamen in 2012 maakten we voor het eerst kennis met de Duitse bureaucratie. Het kopen en betalen van een bestaand huis blijkt te zijn verdeeld in het tekenen van een koopcontract bij de notaris en dan pas veel later volgt het eigenlijke betalen (met hindernissen). Koop je een stuk grond dan wordt het nog ingewikkelder en vooral ook een stuk duurder.
Verse organische groenten
De Keuringdienst van Waarde had laatst een aflevering over de veel goedkopere drogisterij-artikelen in Duitsland. Tandpasta, haarverf, shampoo de prijzen zijn vaak een kwart van de Nederlandse prijzen. Maar niet alleen de drogist is goedkoper bij de oosterburen, er is nog veel meer. Al zijn er ook wel producten duurder, het is niet alleen een shopping walhalla.
Duits wijndorp in de herfst
Alhoewel bloggen niet meer zo populair is als een aantal jaren geleden, kun je op Internet nog wel een aantal leuke Duitsland blogs vinden. Ik heb een selectie gemaakt en de blogs onderverdeeld in de rubrieken Algemeen, Cultuur, Duitsers in Nederland, Nederlanders in Duitsland, Taal en Vakantie. Sommige worden niet meer bijgehouden maar op die blogs vind je vaak nog wel interessante artikelen.