Is buitenlands vastgoed geschikt voor reizigers?

Lars de Jong,  dinsdag 14 november 2023

Buitenlands 
vastgoed 

Als reiziger ben je vaak onderweg naar verschillende landen, maar is buitenlands vastgoed dan wel geschikt voor reizigers? De liefde voor reizen gaat bij sommige verder dan korte uitstapjes en dan maar kort kunnen genieten van een land. Als reiziger wil je zoveel mogelijk meemaken van de cultuur en de omgeving om zo het land beter te leren kennen, daarbij kan het investeren in onroerend goed in het buitenland je de extra ervaring geven om het land nog beter te leren kennen.

De voordelen van buitenlands vastgoedHet investeren als reiziger in onroerend goed in het kan meerdere voordelen met zich meebrengen en een van de verleidelijkste aspecten hiervan is het in bezit zijn van twee verschillende huizen. Door twee huizen te hebben kan je als reiziger elk moment van het jaar op reis naar je tweede huis zodat je kan genieten van je andere favoriete bestemming zonder dat je zorgen hoeft te maken over het vinden van een accommodatie. Doordat je een tweede huis hebt kan je ook dan veel spullen daar laten liggen zodat een iets is waar je niet over hoeft na te denken, maar eerder aan een genoeg hebt. Door een tweede huis te hebben in een land waar je graag naartoe reist krijg je de kans om je dieper te onderdompelen in de cultuur van het land, wat kan zorgen voor een sterkere verbondenheid met de lokale gemeenschap en de cultuur en nieuwe ervaringen. Naast de eerder genoemde voordelen van het investeren in buitenlands vastgoed kan de waardestijging van je huis ook omhoog gaan als het vastgoed gelegen licht is in een populaire bestemming. Doordat de waarde stijgt kan je vervolgens ook meer geld voor huur vragen als je ervoor kiest om je woning te verhuren wanneer je er niet bent.

Overwegingen bij vastgoed voor reizigersBij alle voordelen die het investeren in buitenlands vastgoed met zich meebrengt is het wel zaak rekening te houden met verschillende overwegingen. Zo ligt het aan het land, welke juridische en fiscale regels erbij komen kijken als je wil gaan investeren want in elk land is dit verschillend en daarom is het belangrijk om dit vooraf de aankoop te weten. Ook moet je rekening houden met het onderhoud en het beheer van je woning. Wanneer je niet gebruik maakt van je woning is het belangrijk om te weten hoe je gaat zorgen voor je huis als het gaat om het onderhoud en om ervoor te zorgen dat alles veilig is. Hierbij kan je een woning kopen in een park waar meerdere vakantiehuizen staan veiliger die beschermd worden en kan je eventueel ook gebruik maken van een beheerteam of professionele diensten zodat je huis goed onderhouden wordt. Als laatste is het ook handig om je toekomstplannen zorgvuldig in overweging te nemen. Hoe vaak ben je van plan om van het buitenlandse vastgoed te gebruiken? Is het een lange termijn versterking of een vakantiehuis voor af en toe? Door duidelijk te hebben hoe je van plan bent om je investering te gebruiken zoals regelmatig gebruik of voor verhuur kan je beter inzicht krijgen als het investeren in buitenland vastgoed geschikt is voor jou als reiziger.