Een huis kopen in Kroatië : Onderzoek perceelgrenzen door landmeter

Nicky,  woensdag 18 september 2013

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks van 4 artikelen over het kopen van een huis in Kroatië. In deze reeks worden de belangrijkste documenten besproken die je nodig hebt bij de aankoop van een Kroatische woning. De andere artikelen in de reeks behandelen de volgende onderwerpen :

Onderzoek landmeter

In tegenstelling tot andere landen is een onderzoek door een geen normaal onderdeel van de aankoop van een huis. Door de kleine schaal van de Kadastrale plattegrond is het niet altijd mogelijk om precies vast te stellen waar de perceelgrenzen liggen en wie nu eigenlijk de eigenaar is van een muur op het grondstuk. Bij twijfel is het een goed idee om een onderzoek uit te laten voeren door een landmeter (geodet). Meestal laat de koper dit onderzoek uitvoeren. De informatie over de perceelgrootte staat niet op een van de documenten die de verkoper aanlevert. In landelijke gebieden zijn de grenzen vaak bestaande perceelsgrenzen. Maar dit is niet overal zo! Daarom moet je er niet bij voorbaat vanuit gaan dat een oude stenen muur om een grondstuk de officiële perceelsgrens is.

Voorbeeld landmeter geodet 
kaart Kroatie 

Dit soort onderzoeken zijn uiterst ongewoon in Kroatië. Indien nodig, dan kan de makelaar zo’n onderzoek regelen.

Auteur : Nicky -

Beste bezoeker,

Allereerst hartelijk dank voor het gebruikmaken van onze website om huizen te bekijken en aan te bieden. Zoals u misschien weet, is onze dienst al meer dan 20 jaar geheel gratis voor zowel particulieren als makelaars. Om deze service te kunnen blijven aanbieden, werken wij samen met Bol.com als affiliate partner.

Als u binnenkort van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen, zouden wij het op prijs stellen als u dit via onze website zou willen doen. U kunt hiervoor eenvoudigweg op de Bol.com banner klikken die u onderaan dit bericht vindt. Dit kost u niets extra's, maar het helpt ons om onze website draaiende te houden en te blijven verbeteren.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, maar elke klik helpt ons om u en andere bezoekers deze gratis service te blijven bieden. Hartelijk dank voor uw steun en we hopen dat u met plezier gebruik blijft maken van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Huizen aan kust
Huizen te koop in Kroatië van particulieren en makelaars. Zoek naar villa’s, appartementen of boederijen op het schiereiland Istrië, aan de centrale Dalmatische kust of in het gebied rond Dubrovnik. 

Oud pannendak Je kunt als buitenlander op twee manieren een huis kopen, als particulier of via een eigen bedrijf in Kroatië. Beide manieren hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo betaal je als particulier vanaf 3 jaar na aankoop geen vermogenswinstbelasting meer bij verkoop van je huis. 
More articles
Links