Portugese taal leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  zondag 2 februari 2020

Lunch in Italie met 
sardientjes, olijfolie, tomaten en brood 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Portugese grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Portugees te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Portugese alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Portugal een lunch in het Portugees te bestellen. Elke conversatie in het Portugees, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Portugezen die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Portugees te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Portugese boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Voor het Portugees is volgens mij alleen een Portugees-Engels woordenboek beschikbaar. Zie de volgende link voor informatie over het installeren van een woordenboek op de Kobo Reader: .  


vakantiewoning in Madeira
Huizen en appartementen te koop aan de Algarve, in Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Portimão, Monchique en Loulé. Van particulieren en makelaars. 

witte muur woning Algarve Informatie over hypotheken in Portugal. Aangezien het niet mogelijk is om bij een Nederlandse bank een hypotheek af te sluiten voor een woning in Portugal, zul je in Portugal zelf op zoek moeten gaan naar een hypotheekverstrekker. Hiervoor kun je terecht bij Engelse banken die in Portugal gevestigd zijn of bij een Portugese bank. 
More articles