Marokkaans Arabisch leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  zaterdag 24 oktober 2015

Marokkaanse lampjes 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Marokkaans Arabische grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Marokkaans Arabisch te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Arabisch alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Marokko een lunch in het Marokkaans Arabisch te bestellen. Elke conversatie in het Marokkaans Arabisch, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Marokkanen die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Marokkaans Arabisch te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Arabische boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Voor de meeste talen kun je een woordenboek downloaden op de Kobo. Tijdens het lezen kun je dan onbekende woorden opzoeken door er op te clicken. Ik heb echter geen Marokkaans Arabisch woordenboek gevonden dat geschikt is voor de Kobo Reader. Als er een beschikbaar komt dan voeg ik hem toe aan deze pagina.  


Moroccan interior
Woningen en appartementen te koop in Marokko. Advertenties van particulieren en makelaars. Ruime keus. Nieuwe appartementen in Tanger en Oujda. Vakantievilla’s aan de kust. 

Marokkaanse bergen Marokko is een land dat in elk seizoen bezocht kan worden, maar voor elk seizoen zijn sommige regio's prettiger dan andere. Kuststeden zijn ideaal als in het binnenland warm is. Het is vaak interessant om een regio in het laagseizoen te bezoeken: men ziet dan een andere manier van leven en andere landschappen. 
More articles