15429 Ferienimmobilien auf Affidata.com

(€) 255500,  Castelsardo,  Italien
(€) 225000,  Brindisi,  Italien
(€) 400000,  San vito dei normanni,  Italien
Huis Platteland Frankrijk
Bij het kopen van een woning in Frankrijk krijg je te maken met diverse belastingen zoals notariskosten (7-8% voor bestaande woningen, 2-3% voor nieuwbouw), registratiebelasting (5-5,8%), jaarlijkse onroerendgoedbelasting, woonbelasting, vermogensbelasting, overdrachtsbelasting, BTW op nieuwbouw, inkomstenbelasting op huurinkomsten en verkoopwinstbelasting.
Landschap in Frankrijk
Bij het kopen van een huis in Frankrijk omvatten notariskosten registratiebelasting (5-5,8% voor bestaande woningen, lager voor nieuwbouw), notarishonorarium (degressieve tarieven), administratieve kosten (€800-€1200), en 20% BTW op honorarium. Vergelijk notarissen voor mogelijke kostenbesparingen. Een notaris zorgt voor eigendomsoverdracht, opstellen van contracten, en belastingbetaling.
Franse Atlantische kust
Frankrijk voert in 2024 nieuwe belastingregels in voor tweede woningen om woningtekorten aan te pakken en lokale inkomsten te verhogen. Meer dan 2.200 gemeenten mogen een extra heffing op de Taxe d'Habitation opleggen, variërend van 5% tot 60%. Ook stijgt de Taxe Foncière met minstens 3,9% door inflatie. Groene investeringen worden gestimuleerd via belastingkredieten.
Maison a vendre
De Taxe Fonciere d'Habitation is een belasting die huiseigenaren in Frankrijk moeten betalen. Ontdek onze gids over deze belasting en hoe u ervoor kunt zorgen dat u aan uw verplichtingen voldoet. Lees nu verder voor meer informatie.
Voetpad langs de kust Bretagne
Koop en verhuur van vastgoed in Frankrijk vereisen naleving van strikte energie-efficiëntiewetgeving. Woningen met energielabel F of G mogen niet verhuurd worden, tenzij het verbruik onder 450 kWh/m² per jaar ligt. Verkopers moeten een actueel DPE overleggen. Verbetering van energie-efficiëntie verhoogt marktwaarde. Subsidies zoals MaPrimeRénov en eco-PTZ zijn beschikbaar.