Spaanse taal leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  woensdag 21 oktober 2015

Lunch in Spanje met vis, tomaten en 
aardappelen 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Spaanse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Spaans te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Spaanse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Spanje een lunch in het Spaans te bestellen. Elke conversatie in het Spaans, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Spanjaarden die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Spaans te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Spaanse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken.  


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Sierpleister op muur van woning Een aantal praktische tips voor als je je huis in Spanje verkoopt. Onderhoudskosten en de kosten van een renovatie kun je aftrekken van de vermogenswinstebelasting. Mits je alle facturen hebt bewaard. Plan de overdracht van de woning aan het begin van de week en geef je huis een makeover. 
More articles