De Markt van Bankbeslag Vastgoed in Spanje: Een Gids voor Potentiële Kopers

Elise Beekman,  dinsdag 21 november 2023

Apartementen in Calpe

Inleiding:In het veelzijdige landschap van onroerend goed in Spanje, biedt de markt van bankbeslag vastgoed een fascinerende kans voor zowel investeerders als particuliere kopers. Deze eigendommen, die terug in bezit zijn genomen door banken wegens hypotheek wanbetalingen, staan bekend om hun aantrekkelijke prijzen, aanzienlijk lager dan de huidige marktwaarde.

Wat zijn Bankbeslag Eigendommen?Bankbeslag eigendommen zijn woningen of commerciële ruimtes teruggevorderd door financiële instellingen als gevolg van niet-betaalde hypotheken. Dit biedt een unieke kans: terwijl banken deze 'non-performing assets' willen afstoten, kunnen kopers profiteren van de lagere prijzen.

Populariteit Verklaard:Recente rapporten tonen een toename in de verkoop van deze eigendommen, grotendeels vanwege hun betaalbaarheid. Neem bijvoorbeeld een villa in Marbella, oorspronkelijk gewaardeerd op €500.000, nu op de markt voor €350.000. Dit soort voorbeelden illustreert de aantrekkingskracht voor een breed publiek.

Het Vinden van deze Eigendommen:Specialistische online portalen bieden gemakkelijke toegang tot bankbeslag eigendommen, met samenwerkingen van grote Spaanse banken. Deze portalen presenteren een breed scala aan opties, van intieme appartementen in stadscentra tot uitgestrekte commerciële ruimtes.

Variatie in Eigenschappen:Deze panden variëren aanzienlijk; van standaard woonhuizen tot eigendommen met speciale kenmerken zoals zwembaden of uitgestrekte tuinen, afhankelijk van locatie en constructie.

Het Aankoopproces:Het aankoopproces is vergelijkbaar met dat van reguliere vastgoedtransacties, maar met extra nuances. Kopers moeten bijvoorbeeld rekening houden met de potentiële noodzaak van renovaties en het verkrijgen van specifieke documentatie, zoals een 'Nota Simple' uit het Spaanse vastgoedregister.

Risico's en Overwegingen:Hoewel de prijzen verleidelijk zijn, is het belangrijk om bewust te zijn van mogelijke valkuilen. Sommige eigendommen kunnen verborgen gebreken hebben of gelegen zijn in minder wenselijke gebieden. Een grondige inspectie en juridische controle zijn essentieel.

Afsluitende Gedachten:De aankoop van bankbeslag vastgoed in Spanje kan een slimme investering zijn, mits benaderd met de juiste kennis en voorbereiding. Door potentiële risico's af te wegen tegen de unieke kansen, kunnen kopers een weloverwogen beslissing nemen in deze dynamische markt.Een bankbeslag in Spanje kopen kan interessant lijken. De prijzen zijn immers vaak zeer scherp. Het verloop van de transactie kan evenwel stressvol zijn. Dit artikel geeft u alvast 5 tips over investeren in een bankbeslag.


Most of the Spanish banks who sell repossessed property directly are listed here. They can also offer you a Spanish mortgage for both resident and non resident clients. Some of these banks will accept offers on their properties whilst others have a set price.


De Nota Simple in Spanje is een officieel document van het Spaanse Kadaster (Registro de la Propiedad) dat geactualiseerde informatie bevat over een onroerend goed. De volledige naam is Nota Simple Informativa, en het dient als een landregistratierapport​​. Het rapport biedt een korte juridische beschrijving van het eigendom, zoals een garage, woning of berging, en wordt verkregen bij het Kadaster 


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Plattegrond woning Een woning kopen of verkopen in Spanje? Het aantal vierkante meters van een woning is een belangrijke pijler om de waarde te bepalen. Welke methoden worden gehanteerd om de oppervlakte van een woning te berekenen? 
More articles