Top 5 meest gemaakte fouten bij de koop van een huis in Spanje

Huizeninspanje.nl,  zaterdag 3 oktober 2020

Modern interieur woning 

Vervelende verrassingen bij de aankoop van een huis in Spanje zijn niet prettig. Laat het jou niet overkomen.

Veel kopers van een huis in Spanje maken de fout de onderstaande punten in het aankooptraject onvoldoende aandacht te geven.

1. De eerste betaling te snel doen.

Voordat je een eerste betaling richting de verkopende partij doet, moet je er zeker van zijn dat je alles wat je graag zou willen, hebt uitonderhandeld. Als je eenmaal hebt aanbetaald, krijg je dingen minder makkelijk gedaan van de verkoper. De verkoper heeft dan al een deel van de koopsom in zijn bezit en daardoor is jouw onderhandelingspositie niet sterk meer.

2. Niet alles op papier zetten.

Vaak worden er in de onderhandeling over de aankoop zaken naar achteren geschoven. Bijvoorbeeld een afspraak over schilderwerk dat nog gedaan moet worden. Dit gebeurt dan onder de noemer, "dat doen we later wel". Of "dat komt wel goed". Het is prima dat er nog iets gedaan moet worden aan de woning, maar leg het dan wel even vast op papier. Dat voorkomt discussie achteraf.

3. Onvoldoende controleren van de oppervlakten.

De oppervlakten van het perceel en de woning worden onvoldoende gecontroleerd. Deze moeten overeenstemmen met de oppervlakten die zijn vermeld in het eigendomsregister. Afwijkingen komen vaak voor en hoeven geen enkel probleem te zijn. Maar de verschillen moeten wel bij de overdracht door de verkoper gecorrigeerd worden.

4. Niet vragen of er groot onderhoud gepland is.

Dit is van belang wanneer je een appartement koopt in een complex. Als er grote werkzaamheden aan dak of gevels zijn gepland, is dat bekend bij de vereniging van eigenaren. Het is handig om dat te weten voordat je koopt. Het kan hier om grote bedragen gaan, afhankelijk van de hoeveelheid achterstallig onderhoud.

5. Niet checken of de verkopende partij al eigenaar is.

Zijn de verkopers wel de eigenaren. Of zijn het bijvoorbeeld de erfgenamen die nog eigenaar moeten worden. Of komt de woning uit een vennootschap die niet meer bestaat en is dat in het eigendomsregister nog niet bijgewerkt.

Tip

Vervelende verrassingen achteraf bij de koop van een huis in Spanje zijn niet prettig. Het kost tijd en geld om ze op te lossen.

Laat het jou niet overkomen.

logo huiskopenspanje.nl
Huizen in Spanje
Mobiel : (+34) 699 775 233
E.
I.
 


witte woning in Andalusie
Huizen te koop Spanje. Ruim aanbod. Vakantiehuizen en vakantievilla’s. Boerderijen in Andalusië, appartementen aan de Costa’s. Particuliere verkoop en aanbod van makelaars. 

Restaurant op Mallorca Dit blog is speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar een Spaanse woning. Zowel huurders als kopers hebben te maken met dezelfde 3-W’s die als een leidraad kunnen helpen bij het vinden van de gewenste woning. Vooral de volgorde is van groot belang voor een geslaagde zoekactie en zoals bij alles geldt ook hier: Ben realistisch en blijf met beide benen op de grond! 
More articles