Overzicht van interessante Italië blogs

Jos Deuling,  vrijdag 18 januari 2019

calculator 

Laatst bijgewerkt op 18 januari 2019.

Algemeen

: wij schrijven over onderwerpen die ons interesseren en trekken daarbij duidelijk een lijn in het zand. Wij vallen niet kritiekloos voor iets alleen omdat er Italië op staat, maar tonen anderzijds onze waardering voor de italiaanse tradities, de authentiek Italiaanse keuken en superieur vakmanschap in vele ambachten zoals mode en industrieel design.

Cultuur

: Over Italië, de Italiaanse taal, cultuur, eten en reizen

: blog over Rome en de oudheid, over Romeinse en Italiaanse geschiedenis, cultuur, kunst, literatuur en filosofie!

: Italië Uitgelicht is dé culturele reisblog over Italië en is ontstaan uit de liefde voor Italië. Opgericht door Aniek Rooderkerken, maar met bijdragen van meer Italië-liefhebbers!

: Magazine on All Things Italian

Emilia-Romagna

: De geheimen van Bologna brengen de Noord-Italiaanse stad tot leven en weerspiegelen een levendige en eigenwijze stad die haar bijnamen ‘la Rossa’, ‘la Dotta’ en ‘la Grassa’ eer aandoet.

Eten

: Achtergronden en lekkere of bijzondere aspecten van eten en wonen in Italië. Zo komt het recept tot leven.

: Hier kun je alle verhalen en recepten lezen die we in de loop van de jaren hebben geschreven. De eerste jaren in Vrij Nederland en later online. Frans is olijfboer en publicist in Puglia, Zuid-Italië en Karin is juf en culinair journalist in Amsterdam.

: Voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt.

: Liefde voor de Italiaanse keuken en eetcultuur.

Het Vaticaan

: Op 25 januari 2012 ging vaticaankenner.nl de lucht in. Een site met nieuws, blogs, filmjes en nog meer over de paus en zijn entourage. Onlangs heb ik de naam veranderd in stijnfens. nl. Waarom? Omdat ik er zin in had!

Italië

: Ontdekkingsblog door Italië.

: Cosiddetto is Italiaans voor ‘zogezegd’ of ‘zogenaamd’. Het is een woord dat hetgeen erop volgt enigszins relativeert. En dat is dan ook hoe u ook de bijdragen op deze blog moet benaderen. Geen grote en absolute waarheden, maar persoonlijke impressies, leuke weetjes en korte momentopnames van het ‘leven zoals het is’ in het hedendaagse Italië.

: Een fotograaf, een journalist en een baby in een oude camper.

: Italië, met zijn mooie dingen en zijn eigenaardigheden, een land waarvan je wel moet houden als je de tijd neemt om het te leren kennen.

: biedt laagdrempelige informatie en toegankelijke, kleurrijke artikelen over Italië in al zijn facetten. Nooit snobistisch, wel vaak met een knipoog en de nodige humor. Neem dus niet al onze blogs even serieus.

Marche

: platform waar we graag onze mooie beelden, handige tips en verhalen uit de Italiaanse regio Le Marche met je delen.

: Ontdek de bezienswaardigheden van Le Marche

Piëmont

: Lees onze ervaringen met Italië, Piemonte, het Italiaans en een huis in Italië.

: Een blog met tips, actualiteiten, nieuws, achtergrondinformatie en recepten uit de bakermat van Slow Food.

Reizen

: John en Pieter, twee Nederlandse expats in Italië.

Umbrië

: Een blog over Umbrie in Italie. Bezienswaardigheden, wat te doen in Umbrie & anekdotes over ons leven in Umbrie, Italie.

: korte verhaaltjes over mijn (werk)ervaringen in Italië.

Zuid-Italië

: Een gevarieerd en informatief blog over de meest zuidelijke regio’s van Italië.


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Bogliasco Italie 'Notaris, ik ga mijn huis verkopen en heb iemand gevonden die daarvoor de hoofdprijs wil betalen, mits ik op korte termijn kan leveren. Ik wil daarom dat u de overdracht met de groots mogelijke spoed regelt! Zegt u maar wat u daarvoor nodig heeft.' Het was een uniek huis, direct aan zee, met privéstrand. De man had het dertig jaar geleden voor een prikkie gekocht en de waarde was recent explosief gestegen sinds de overheid had bepaald dat niet meer direct aan de kust gebouwd mocht worden. 
More articles