Hoe presenteer ik mijn woning?

Laura de Rooy-Dekker,  woensdag 10 februari 2021

Interieur woning 

Als u uw woning in Italië wilt verkopen dan is het van belang om de verkoop goed voor te bereiden.

De woning moet aan alle voldoen. Hierover is op dit blog al meerdere malen geschreven. Maar vaak wordt vergeten dat het voor de verkoopbaarheid minstens zo belangrijk is om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Regelmatig maken wij mee dat verkopers hieraan geen of weinig aandacht besteden. Een zwembad vol algen, achterstallig onderhoud of een niet gemaaide tuin zijn zaken die niet bijdragen aan de koopbereidheid van de kijkers. Een interieur volgepakt met meubels, een onopgeruimde bad- of slaapkamer en ongeschilderde muren dragen evenmin bij aan verkoopsucces. Als er dan ook geen goede foto's van de woning in het juiste jaargetijde worden gemaakt, dan weten we zeker dat de koper over veel verbeeldingskracht moet beschikken om geïnteresseerd te worden.

Vanuit Amerika en Groot-Britanië is het fenomeen van 'Home Staging' over komen waaien naar Europa. Ook in Italië bestaan er al sinds enige jaren specialisten die Home Staging verzorgen. De woning wordt dan volledig verkoopklaar gemaakt met de juiste meubels, inrichting en alles wat er nodig is om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Inbegrepen is altijd het maken van een perfecte fotoreportage door een in woningfotografie gespecialiseerde fotograaf. Dit geeft de verwende buitenlandse huizenzoeker zeker een impuls om de woning nader te bekijken. Er is langzamerhand wel duidelijk dat het inschakelen van dergelijke specialisten kan bijdragen aan het verkoopsucces. Een ding is zeker: u krijgt geen tweede kans om een eerste indruk van uw woning te geven! Bedenk dat veel buitenlanders er niet over denken om 1.000 kilometer te reizen als ze niet een eerste goede indruk van de woning hebben gekregen.

Als Home staging niet wenselijk of noodzakelijk is, dan adviseren wij verkopers wel om altijd te kiezen voor een reportage die door een gespecialiseerde fotograaf wordt gemaakt. De kosten hiervan vallen vaak reuze mee en verdienen zich snel terug! Binnen ons netwerk kennen wij diverse professionals die zich in home staging en woningfotografie gespecialiseerd hebben.

Laura de Rooy-Dekker Italiacasa
Laura de Rooy-Dekker - ItaliaCasa

 


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Toscane Italiaans restaurant In dit stuk willen we graag een fase in het aankoopproces behandelen waarvan we merken dat die toch door veel (aspirant) kopers wordt onderschat. We hebben het hier over de oriëntatiefase. De oriëntatiefase is een zeer belangrijk moment voor kopers die graag hun inspanningen beloond zien worden met het vinden van een woning die optimaal is afgestemd op hun wensen en budget. 
More articles