Italiaanse taal leren: 7 tips voor beginners en voor mensen met weinig tijd

Jos Deuling,  vrijdag 23 oktober 2015

Lunch in Italie met sardientjes, 
olijfolie, tomaten en brood 

Als je moeilijk tijd kunt vrijmaken om Italiaanse grammatica boeken door te nemen, volg dan deze 7 tips om Italiaans te leren.

Elke taaldocent zal zeggen dat 'weinig' en 'vaak' het geheim is van het leren van een vreemde taal. Elke dag 15 minuten oefenen levert meer op dan uren zwoegen boven een grammatica boek.

Tips voor beginners

Luister thuis of onderweg naar audio-CD's. Bijvoorbeeld naar . Herhaling is de sleutel tot succes en luisteren helpt ook bij het leren van de juiste uitspraak. Zinnetjes onthouden is efficiënter dan het onthouden van losse woordjes.

Ga terug naar de basis. Zorg ervoor dat je het Italiaanse alfabet goed kent. Deze vaardigheid moet je niet onderschatten.

Grijp elke gelegenheid aan om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om in Italië een lunch in het Italiaans te bestellen. Elke conversatie in het Italiaans, hoe kort ook, doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

Herhaal oefeningen, bijvoorbeeld woordenlijstjes of zinnetjes. Herhaling is de beste leermeester zegt men. Als beginner is het heel verleidelijk om snel door te gaan met nieuwe oefeningen.

Plak geeltjes met moeilijke werkwoordvervoegingen op de badkamerspiegel. Bij het tandenpoetsen kun je ze dan weer even snel doornemen.

Pas op voor Italianen die hun Engels willen oefenen. Dit is waarschijnlijk het grootste obstakel om goed Italiaans te leren. Zeker als beginner ben je nog een beetje kwetsbaar. Vasthoudendheid is hier geboden.

Het lezen van Italiaanse boeken op een E-reader is ook handig. Bijvoorbeeld op een . Tijdens het lezen kun je onbekende woorden opzoeken door er op te clicken.

Steun Affidata door te winkelen bij Bol.
 


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Toscaanse platteland Logeren bij de boer. In Nederland ontstond het in de jaren tachtig. Creatieve en ondernemende boerenfamilies, die onder druk van de toenemende regelgeving moeite hadden om rond te komen, ontdekten een extra inkomstenbron door kamers in de boerderij of kampeerplaatsen op het terrein te verhuren aan toeristen. Deze beleefden voor een schappelijke prijs een originele en authentieke vakantie. Ze konden de omgeving verkennen maar ook meehelpen met de kaasproductie of het voeren van de dieren. 
Meer artikelen