Bescherm uzelf tegen vastgoedfraude in Italië: Tips voor het herkennen en voorkomen van fraude

Faustina Rossi,  zaterdag 11 maart 2023

Zonsondergang Toscaans dorp 

Als u vastgoed in Italië koopt, is het belangrijk om alert te zijn op mogelijke frauduleuze praktijken en om te weten welke stappen u moet nemen als u denkt dat u slachtoffer bent geworden van vastgoedfraude. In Italië kunnen frauduleuze vastgoedmakelaars bijvoorbeeld klanten vragen om hoge aanbetalingen te doen voordat ze zelfs maar een bezichtiging van de woning hebben gehad, of eigendomspapieren vervalsen om een onroerend goed te verkopen dat niet van de verkoper is. Bovendien kunnen onwetende kopers ten prooi vallen aan vastgoedfraude wanneer ze een woning kopen die later blijkt te zijn gebouwd op land dat niet legaal kan worden bebouwd.

Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent geworden van vastgoedfraude in Italië, is het belangrijk om aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. De autoriteiten in Italië houden toezicht op de vastgoedsector en zijn belast met het aanpakken van frauduleuze activiteiten. Enkele organisaties waarbij u aangifte kunt doen zijn onder meer de , en . Het is belangrijk om alle bewijsstukken die u hebt, zoals contracten, correspondentie, betalingsbewijzen en andere documenten, te verzamelen en mee te nemen wanneer u aangifte doet bij de autoriteiten.

Om uzelf te beschermen tegen vastgoedfraude bij het kopen van vastgoed in Italië, is het ook belangrijk om grondig onderzoek te plegen en ervoor te zorgen dat u zaken doet met een betrouwbare vastgoedmakelaar en andere professionals in de sector. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen voordat u een vastgoedtransactie in Italië aangaat. Door waakzaam te blijven en de juiste stappen te nemen, kunt u zichzelf beschermen tegen vastgoedfraude en een succesvolle vastgoedtransactie in Italië voltooien.

Beste bezoeker,

Allereerst hartelijk dank voor het gebruikmaken van onze website om huizen te bekijken en aan te bieden. Zoals u misschien weet, is onze dienst al meer dan 20 jaar geheel gratis voor zowel particulieren als makelaars. Om deze service te kunnen blijven aanbieden, werken wij samen met Bol.com als affiliate partner.

Als u binnenkort van plan bent om iets bij Bol.com te bestellen, zouden wij het op prijs stellen als u dit via onze website zou willen doen. U kunt hiervoor eenvoudigweg op de Bol.com banner klikken die u onderaan dit bericht vindt. Dit kost u niets extra's, maar het helpt ons om onze website draaiende te houden en te blijven verbeteren.

Uiteraard is dit geheel vrijblijvend, maar elke klik helpt ons om u en andere bezoekers deze gratis service te blijven bieden. Hartelijk dank voor uw steun en we hopen dat u met plezier gebruik blijft maken van onze website!

Met vriendelijke groet,

Jos Deuling

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Oude antieke deuren
Boerderijen, stadswoningen en appartementen te koop in Italië. Aangeboden door particulieren en makelaars. In de regio’s Toscane, Marche, Apulië, Liguria, Umbrië en Lombardije. 

Interieur woning Vaak wordt vergeten dat het voor de verkoopbaarheid belangrijk is om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Regelmatig maken wij mee dat verkopers hieraan geen of weinig aandacht besteden. 
More articles